Wij zorgen voor u

ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis

Het Koningin Paola Kinderziekenhuis is het enige gespecialiseerde kinderziekenhuis van de provincie Antwerpen.

Kinderen zijn geen mini-volwassenen en vragen om een specifieke aanpak. Kinderartsen met diverse subspecialismen staan klaar om de jonge patiënten te helpen. Multidisciplinaire teams zorgen voor de geestelijke en de lichamelijke gezondheid van elk kind.

Het verblijf wordt aangenamer gemaakt door de kindvriendelijke infrastructuur, de samenwerking met een ziekenhuisschool, een eigen kinderbegeleidster, regelmatig bezoek van de Cliniclowns, een rijdende kinderbibliotheek en een veilige speeltuin. Rooming-in (overnachting bij het kind) en actieve deelname van de ouders aan de behandeling zijn vanzelfsprekend.

Naast de verschillende hospitalisatiediensten heeft het kinderziekenhuis ook een volwaardig dagcentrum, dat bestaat uit een eenheid voor kleine ingrepen en een polikliniek met een brede waaier aan subdisciplines. Ook heeft het ziekenhuis als enige in de provincie Antwerpen een pediatrische intensieve zorg eenheid (PICU) die instaat voor de acute en chronische, medische en verpleegkunde zorg aan zwaar gewonde en ernstig zieke kinderen (0 - 18 jaar).

Contactgegevens ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis

Lindendreef 1
2020 Antwerpen

Raadpleging: 03 280 30 03
Algemeen: 03 280 31 11

Artsenlijst

Een handig overzicht van alle werkzame artsen in PDF formaat:

 Klik hier