Wij zorgen voor u

ZNA Sint-Erasmus

De algemene ziekenhuizen ZNA Stuivenberg en ZNA Sint-Erasmus vormen één entiteit, met één directie. Ze werken zeer nauw samen en worden vaak in één adem genoemd.

ZNA Sint-Erasmus beschikt over een grote materniteit. In tegenstelling tot de algemene trend in Vlaanderen stijgt het aantal bevallingen in ZNA Sint-Erasmus nog steeds.

In 2012 verhuisde de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) van het algemene ziekenhuis ZNA Stuivenberg naar ZNA Sint-Erasmus.

Momenteel is het Dagziekenhuis in deze site in volle uitbouw. Ook de orthopedie heeft een belangrijk groeipotentieel in het sterke samenwerkingsmodel.

ZNA Sint-Erasmus heeft ook een gespecialiseerde en multidisciplinaire borstkliniek voor de behandeling van borstkanker.

Het Brandwondencentrum van ZNA Stuivenberg heeft niet alleen renommee door haar onvermoeibare toewijding van het medische en verpleegkundige team in de behandeling en verzorging van jaarlijks zo’n 400 patiënten. Het centrum beschikt over twaalf gespecialiseerde bedden, waarvan zeven high care bedden (met beademing).

Op het gebied van bloedziekten is ZNA Stuivenberg Europees erkend. Het ziekenhuis kan dan ook uitpakken met een hematologisch centrum dat voor patiënten met bloedziekten en meer bepaald bloedkanker gezondheidszorg op topniveau biedt. Dit alles mede dankzij internationale samenwerkingsverbanden. Het ziekenhuis beschikt daarenboven over een eigen stamceltransplantatiecentrum.

Het centrum voor chirurgie bij zwaarlijvige patiënten (obesitaschirurgie) in ZNA Stuivenberg hoort bij de grootste van Vlaanderen.

Contactgegevens ZNA Sint-Erasmus

Luitenant Lippenslaan 55
2140 Borgerhout

Raadpleging: 03 217 77 70
Algemeen: 03 270 80 11