Mindfulness en communicatie

Om je te leren omgaan met de impact die stress kan hebben, kijken we tijdens een mindfulnesstraining in de eerste plaats naar onszelf, naar de omgang met ons lichaam, onze gedachten en onze gevoelens. Een wezenlijk onderdeel van ons bestaan is echter ook onze interactie en communicatie met de anderen. Daar richt de training ‘mindfulness en communicatie’ zich op.

De insteek van deze training is ‘communicatie’. Dat doe je met (minstens) twee partijen, maar je hebt slechts controle over één ervan: namelijk over wat jij zelf zegt of doet. Tijdens deze trainingssessies staan we dan ook stil bij jouw rol. De centrale vragen zijn: Hoe ga je om met de ander? Hoe gaat de ander om met jou? Hoe blijf je jezelf wanneer je in contact bent met anderen? Hoe verplaats je je in de ander zijn perspectief? En hoe maak je jouw kijk op de zaken kenbaar?

Het verloop:

De mindfulnesstraining omvat 6 sessies van telkens 3 uur (verspreid over enkele weken).

  • We starten met goed omgaan met jezelf om van daaruit te evolueren naar goed omgaan met de anderen.
  • We oefenen via mindfulness-meditatie en doen een reeks communicatie-oefeningen.
  • De training vraagt veel eigen inzet. Om je het principe eigen te maken, oefen je thuis via korte medidatieperioden (ongeveer een kwartier per dag) en laat je het geleerde ook in je dagdagelijkse communicatiemomenten aan bod komen.

Afspraak maken

Maak een afspraak via 03 280 35 05 of via mail naar [email protected]

Praktisch

Laatste update op: 12-10-2021
Auteur(s): Team Stresskliniek - Mindfulnesstrainingen