Opendeurdag: kom zeker langs

16/02/2017
Opendeurdag bij ZNA Hoge Beuken en ZNA Sint-Elisabeth op 19 maart 2017
Kom op 19 maart langs bij ZNA Sint-Elisabeth en ZNA Hoge Beuken - van 10.00 u. - 17.00 u..

Tijdens 'Dag van de Zorg' zetten deze ziekenhuizen de deuren open en tonen ze hun zorgaanbod.

 

 

Wat staat op het programma?

Naast een kennismaking met het zorgaanbod van de ziekenhuizen, ligt de focus op volgende thema's:

In ZNA Sint-Elisabeth:

In ZNA Hoge Beuken:

Waar vind je de ziekenhuizen?

ZNA Sint-Elisabeth:

Leopoldstraat 26 - 2000 Antwerpen - Hoe geraak je er? Waar kan je parkeren?

ZNA Hoge Beuken: 

Commandant Weynsstraat 165 - 2660 Hoboken - Hoe geraak je er? Waar kan je parkeren?

 

De programma's in detail

Mindfulness: omgaan met stress - ZNA Sint-Elisabeth

Misschien heb jij ook wel eens last van stress.

De psychologische en lichamelijke gevolgen van stress worden vooral bepaald door de manier waarop je er mee omgaat. Dit heb je voor een groot deel zelf in handen.
Bij stress zal het niet de dokter zijn die je kan zeggen wat je moet doen. De bal ligt in je eigen kamp.

In mindfulnesstraining reiken we je een aantal oefeningen aan om beter met stress om te gaan. Lichaam, gevoelens, gedachten en communicatie zijn daarbij belangrijke thema’s. 

Maak kennis met de mindfulnesstraining voor volwassenen en de op maat gemaakte programma’s voor kinderen uit de lagere school, jongeren, ouders en leerkrachten.

We organiseren afwisselend een introductie over mindfulnesstraining voor volwassenen en een introductie over de programma’s voor kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten.
 

Mindfulness

Uurregeling

Voor volwassenen - 40 minuten De introductie start op volgende tijdstippen:
10.00 u. - 11.20 u. - 12.50 u. - 14.10 u. - 15.40 u.
Voor kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten  -  40 minuten De introductie start op volgende tijdstippen:
10.40 u. – 12.00 u. – 13.30 u. - 14.50 u. – 16.20 u.

 

Revalideren voor jong en oud - ZNA Sint-Elisabeth

In de revalidatiekliniek van ZNA Sint-Elisabeth kunnen jong en oud terecht om te revalideren.  Het revalidatiecentrum biedt zowel revalidatie bij hospitalisatie als ambulante revalidatie aan.

Revalidatie bij hospitalisatie maakt deel uit van het herstel na een ingreep, een ongeval of een beroerte. Met specifieke therapieën wordt de zelfredzaamheid van patiënten bevorderd of hersteld en zo de levenskwaliteit verhoogd.

Na het ontslag uit het ziekenhuis kan de revalidatietherapie ambulant verdergezet worden in de revalidatiekliniek. Ook patiënten die niet in ZNA Sint-Elisabeth verbleven, zijn welkom. Dit revalidatieteam bestaat uit revalidatieartsen, kinesisten, ergotherapeuten, diëtisten en logopedisten.

Tijdens de rondleiding maak je kennis met de verschillende revalidatiedisciplines; na een bezoek aan de afdeling kinesitherapie, de valscreening en een overzicht van de aangeboden loophulpmiddelen, geven de diëtisten informatie over voeding tijdens een revalidatie. Vervolgens kun je je cognitief en communicatief laten screenen door een logopedist. Nadien begeleiden onze ergotherapeuten je doorheen een hindernissenparcours en  een evenwichtstraining.

 

Revalidatiekliniek ZNA Sint-Elisabeth

Uurregeling

Rondleidingen We organiseren doorlopend rondleidingen.
De eerste rondleiding start om 10.00 u. De laatste gaat door om 16.00 u.

Totale duur rondleiding: 1,5 uur.

 

Revalideren voor jong en oud - ZNA Hoge Beuken

In de revalidatiekliniek van ZNA Hoge Beuken kunnen jong en oud terecht.  Revalidatie kan zowel tijdens hospitalisatie als ambulant.

Revalidatie bij hospitalisatie maakt deel uit van het herstel na een ingreep, een ongeval of een beroerte. Met specifieke therapieën wordt de zelfredzaamheid van patiënten bevorderd of hersteld om zo de levenskwaliteit te verhogen.

In het kader van recente vernieuwingen, tonen we je graag:

  • de multidisciplinaire rugrevalidatie
  • de valpreventie en neurologische revalidatie (onder andere Parkinson en CVA)

Na ontslag uit het ziekenhuis kan de revalidatietherapie ambulant verdergezet worden. Ook patiënten die niet in ZNA Hoge Beuken verbleven, zijn welkom. Ons revalidatieteam bestaat uit revalidatieartsen, kinesisten, ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten en psychologen.

Het hele multidisciplinaire team staat klaar om u deze programma’s zelf te laten ontdekken en beleven. Hierbij maken we gebruik van een parcours, testings, revalidatietoestellen,…
 

Revalidatiekliniek ZNA Hoge Beuken

Uurregeling

Rondleidingen We organiseren doorlopend rondleidingen.
De eerste rondleiding start om 10.00 u. De laatste gaat door om 16.00 u.

Totale duur rondleiding: 1,5 uur.

 

Pijn. Samen maken we er een punt van - ZNA Hoge Beuken

Wist je dat er verschillende soorten pijn zijn? En wat is pijn eigenlijk? Hoe ga je ermee om wanneer pijn chronisch wordt?

Chronische pijn vereist een gespecialiseerde, geïndividualiseerde aanpak. Het Pijncentrum van ZNA – in ZNA Hoge Beuken – biedt personen met chronische pijnklachten een multidisciplinaire behandeling vanuit een biopsychosociaal model. Met aandacht voor pijn en hoe er in het dagelijks leven en hoe ermee wordt omgegaan.

Het team van het Pijncentrum bestaat uit pijnartsen, een psycholoog, een pijnverpleegkundige, een kinesist, een ergotherapeut en een maatschappelijk assistent.

Tijdens de rondleiding leer je meer over chronische pijn en over de werking van het pijncentrum. We nemen je mee naar het operatiekwartier waar we info geven over de verschillende pijnbehandelingen.
 

Pijncentrum ZNA Hoge Beuken

Uurregeling

Rondleidingen

Totale duur rondleiding – 90 minuten – start:
10.00 u. – 11.15 u. – 12.30 u. – 13.45 u. – 15.00 u. – 16.15 u.

Laatste update op: 20-04-2017