Behandelingen

Het ZNA Fertiliteitscentrum biedt diverse vruchtbaarheidbevorderende behandelingen aan.

Gameten mogen worden weggenomen bij meerderjarige vrouwen van maximum 45 jaar.
Een verzoek om implantatie van embryo's of inseminatie met gameten kan worden ingediend door meerderjarige  vrouwen van maximum 45 jaar. De implantatie van embryo's of de inseminatie met gameten kan niet worden uitgevoerd bij meerderjarige vrouwen ouder dan 47 jaar.

 

Cyclusmonitoring of ovulatie-inductie

Bij sommige vrouwen zal de fertiliteitsbehandeling enkel bestaan uit het opvolgen van de menstruele cyclus (cyclusmonitoring) via regelmatig bloedonderzoek en vaginale echografie.
Lees meer
 

Operatieve fertiliteitsbehandelingen

Wanneer een diagnostische laparoscopie een afwijking van de eileiders, de baarmoeder of de eierstokken aantoont, dan kunnen bepaalde van die afwijkingen ook laparoscopisch gecorrigeerd of behandeld worden. 

Lees meer
 

Intra-uteriene inseminatie (IUI)

ZNA Fertiliteit wendt intra-uteriene inseminatie aan bij:

  • inseminatie met partnerzaad in geval van lichte afwijkingen van het sperma, baarmoederhalsslijm, milde endometriose of onverklaarde onvruchtbaarheid 
  • bevruchting met donorzaad (IUI-D) 

Lees meer

 

In Vitro Fertilisatie (IVF)

Een proefbuisbehandeling of ‘In Vitro Fertilisatiebehandeling’, afgekort IVF, betekent letterlijk: bevruchting in glas of in het laboratorium. De bevruchting van de eicel vindt dus buiten het lichaam van de vrouw plaats.

Lees meer

 

Intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI)

ICSI is vooral een hulp:

  • voor paren bij wie het sperma van de man te weinig bruikbare zaadcellen bevat om de klassieke IVF-techniek kans op slagen te geven
  • wanneer bij IVF geen bevruchting optreedt of de kans laag ligt, kan ICSI-bevruchting een oplossing bieden

Lees meer

 

Laatste update op: 08-11-2023