Kinderwens


Bij ZNA Fertiliteit is iedereen welkom. Verschillende gezinnen kunnen bij ons terecht met hun onvervulde kinderwens:

 

 

Heterokoppel

Blijft een zwangerschap uit na één jaar seksuele omgang zonder enige vorm van anticonceptie? Dan spreken we over verminderde vruchtbaarheid. De oorzaken van verminderde vruchtbaarheid kunnen zowel bij de man als bij de vrouw te vinden zijn of het resultaat van een samenspel tussen beiden. Bij ongeveer 15% van alle koppels met vruchtbaarheidsproblemen kan geen duidelijke oorzaak aangeduid worden. Dat wil echter niet zeggen dat er geen behandeling mogelijk is. Het ZNA Fertiliteitscentrum is gespecialiseerd in alle aspecten van vruchtbaarheidsonderzoeken en -behandelingen en begeleidt mensen met een kinderwens continu doorheen het hele vruchtbaarheidstraject. De multidisciplinaire aanpak van ZNA Fertiliteit zorgt ervoor dat geen enkel aspect over het hoofd wordt gezien. 
 

Lesbisch koppel

Het ZNA Fertiliteitsteam behandelde als een van de eerste centra lesbische koppels met een kinderwens. Ook de psychologische onderzoeken voorafgaand aan de behandeling gingen bij ZNA als een van de eerste op de schop.

Bij een kinderwens binnen een lesbische relatie hoeft er geen fertiliteitsproblematiek te zijn. Na een consultatie met de arts en een aantal onderzoeken kan de passende behandeling met donorsperma opgestart worden. Er wordt gebruik gemaakt van anoniem donorsperma uit de spermabank van het centrum. Een gekende donor is ook mogelijk na medische en psychische screening van die donor. 
 

Bewust alleenstaande moeders

Ook alleenstaande vrouwen tussen 28 en 43 jaar kunnen bij ZNA een vruchtbaarheidsbehandeling krijgen. In samenwerking met het psychotherapeutisch team is daarvoor een ondersteunend kader uitgebouwd. Er wordt gebruik gemaakt van anoniem donorsperma uit de spermabank van het centrum. Een gekende donor is ook mogelijk na medische en psychische screening van de donor.  

 

Laatste update op: 18-01-2023