Kwaliteitsvolle zorg

RI Witness

Ons fertiliteitscentrum streeft naar een kwaliteitsvolle zorg, waarbij traceerbaarheid van al het inkomende menselijk lichaamsmateriaal centraal staat. Hiervoor werd recent RI witness aangekocht. Dat is een elektronisch systeem waarmee de embryoloog heel nauwkeurig de verschillende procedures, uitgevoerd in het labo, van begin tot einde opvolgt. Als het ware een soort tweede paar ogen die 24/24 en 7/7 al het labowerk mee controleert en dubbel checkt. Het zorgt ervoor dat elke stap van de vruchtbaarheidscyclus binnen het laboratorium met de juiste zorg en veiligheid is omgeven, waardoor de veiligheid van alle stalen gewaarborgd blijft.  

Waarom is dat “witte ID kaartje” of die tag, die de embryoloog onderaan het spermapotje kleeft bij aankomst in het centrum, zo belangrijk? Volg het hele proces van begin tot eind in deze video.

 


ISO-certificaat 

Het ZNA fertiliteitscentrum is sinds 2006 in het bezit van een ISO-certificaat 9001. ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie of dienst. De dienst krijgt jaarlijks een controle, om de 3 jaar volgt er steeds een grondige hercertificeringsaudit. 

Het ISO-certificaat toont aan dat we ons, als klein centrum, volledig inzetten om te voldoen aan de eisen en verwachtingen van de patiënt door het continu streven naar een kwaliteitsvolle patiëntgerichte zorg. 

Op 12 mei 2022 werd het centrum voor de 8ste keer gecertificeerd voor ISO 9001:2015. 

Laatste update op: 30-05-2023