Stop met roken: bezoek de infostand

15/05/2024

De maand mei staat elk jaar in het teken van stoppen met roken. Ook in ZNA lopen heel wat initiatieven rond rookstop. Zo steunen we de Buddy Deal van Kom op tegen Kanker en kan je op woensdag 22 mei van 8 tot 16 uur terecht in de inkomhal van ZNA Middelheim bij onze infostand. Je krijgt er informatie over rookstop en mogelijke hulpmiddelen.

Waarom stoppen met roken?

Stoppen met roken heeft alleen maar voordelen voor je gezondheid. Roken is nog steeds dé belangrijkste oorzaak van ziekte en sterfte.

Door te stoppen met roken, heb je niet alleen een positieve invloed op je eigen gezondheid, maar ook op die van je omgeving. De gevolgen van roken kosten de gezondheidszorg handenvol geld. Bovendien lopen ook niet-rokers risico door rook in hun omgeving. Passief roken kan leiden tot hartziekten, gehoorproblemen, huidproblemen … Dat geldt zeker voor jonge kinderen, die nog volop in  ontwikkeling zijn.

Hulp nodig?

Stoppen met roken is niet eenvoudig. Het is een hardnekkige verslaving. Er bestaan daarom tal van organisaties en hulpmiddelen die je kunnen helpen.

ZNA steunt onder meer Buddy Deal, een initiatief van Stichting tegen Kanker. Het opzet van de Buddy Deal is dat je een deal sluit met een rookstopbuddy, die jou een tegenprestatie naar keuze belooft als jij 1 maand lang stopt met roken.

  • Door 1 maand lang niet te roken, verhoog je je kansen om definitief te stoppen met factor 5!
  • Het is bewezen dat de kans dat je erin slaagt te stoppen groter is als je iemand hebt die je steunt.

Het hele jaar door kan je ook rekenen op Tabakstop. Je kan de organisatie contacteren op werkdagen tussen 15 en 19 uur op het gratis nummer 0800 111 00. Tabakstop biedt je rookstopbegeleiding op maat met een persoonlijke rookstopcoach.

Laatste update op: 15-05-2024