In Vitro Fertilisatie

We zien een koppel in aangepaste kledij. De vrouw ligt. Aan haar voeteneinde is er de arts. De vraag ‘Mag mijn partner erbij zijn?’ verschijnt op het scherm. Het antwoord is: de partner mag haar ondersteunen tijdens de pick up van de eicellen. De vraag ‘doet de pick up van de eicellen pijn?’ heeft als antwoord: Pick up kan gebeuren onder lokale verdoving of lichte algemene sedatie. De pick up is doorgaans minder pijnlijk dan verwacht.

We zien een verpleegster met een de eicellen van de pick up naar een laborant wandelen die het in een schaaltje giet en vervolgens onderzoekt met een microscoop. Hij haalt er de eicellen uit met een pipet.

We zien een laborante het spermastaal onderzoeken en verdunnen. Vervolgens worden de eicellen aan het medium toegevoegd.

De kans op bevruchting bedraagt 71 %.

In het onderdeel ‘embryscoring’ wordt de embryoselectie gemaakt en gemonitord. Een laborante neemt het staal met embryo’s uit een koeling. Vanaf de eerste dag dat de eicel bevrucht is, wordt er dagelijks naar elk embryo gekeken. Op basis van hoe goed de celdeling verloopt, wordt het beste embryo gekozen voor de transfer.

Daarna wordt de geselecteerde embryo terug opgezogen voor terugplaatsing. We zien de injectie bij de vrouw. De kans op een doorgaande zwangerschap is 30,3%.

Laatste update op: 13-08-2021