Saffier-netwerk voor heelkunde bij zeldzame kinderziekten


 

 

ZNA maakt samen met GZA Ziekenhuizen en UZ Brussel deel uit van Saffier. Het Saffier-netwerk telt zes kinderchirurgen met samen meer dan honderd jaar ervaring en voert ruim 1800 ingrepen per jaar uit. Hiermee is Saffier een van de grootste centra voor heelkunde bij zeldzame kinderziekten.

Door de samenwerking en permanente kennisuitwisseling versterken de kinderchirurgen hun ervaring. Bovendien staan ze elkaar bij tijdens een ingreep. Samen werken de chirurgen aan gemeenschappelijke behandelmanieren voor de meeste aandoeningen. Zo krijgt jouw kind, in elk ziekenhuis uit het netwerk, altijd dezelfde hoogwaardige behandeling.

Het hele jaar door, dag en nacht, is altijd minstens één kinderchirurg uit het Saffier-netwerk beschikbaar. De kinderchirurgen opereren zowel in het UZ Brussel, als in het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis (Antwerpen) en GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus. Op die manier hoeft u zich als ouder niet over grote afstanden te verplaatsen voor de zorg van uw kind.

Lees meer over de oprichting van Saffier

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Een afspraak maken met een van onze Saffier-kinderchirurgen kan via het afsprakennummer 03 280 30 03.

Een vraag? Mail naar:  [email protected]

Getuigenis

"Een vijftal weken voor de geboorte van ons zoontje werd via prenatale diagnose een vermoedelijke afwijking aan de darmen vastgesteld. Wij namen contact voor de geboorte contact op met één van de kinderchirurgen om alvast kennis te maken en om een idee te hebben wat ons mogelijk te wachten stond.

Bij de geboorte bleken er inderdaad meerdere afwijkingen te zijn aan het spijsverteringsstelsel. Ons zoontje werd enkele uren later geopereerd. Voor en na de ingreep werden wij op een duidelijke en rustige manier geïnformeerd. Dat gaf ons vertrouwen.

Er volgde een moeilijke periode op intensive care, waarbij we als ouder mee betrokken werden in alle stappen die werden genomen. De goede communicatie en betrokkenheid hebben we zeer positief ervaren.

Er volgden tijdens het eerste levensjaar nog verschillende ingrepen, waaronder ook een urgente. De kinderchirurgen waren steeds vlot bereikbaar, gingen in overleg en losten een uitzonderlijk complexe problematiek zeer goed op. We stellen als ouder vooral de goede vakkennis en de open en heldere communicatie op prijs. Ook de huidige opvolging verloopt zeer goed. Bij vragen kunnen we de artsen zeer goed bereiken.

Het nieuwe samenwerkingsverband Saffier geeft ons zeker vertrouwen, omdat het delen van expertise de kwaliteit van zorgverlening altijd ten goede komt."

Ouders van Max.

Laatste update op: 27-07-2023