Avonden van de Volwassenenpsychiatrie: Klimaat en Psyche

13/05/2020 | 20.00 u.
De artsen en directie van ZNA Volwassenenpsychiatrie nodigen u graag uit voor een nieuwe editie van hun Avonden van de Volwassenenpsychiatrie

Wat hebben klimaat en psyche met elkaar te maker? Bijzonder veel!

Klimaatadvocaat Gus Speth stelt dat de afname van biodiversiteit, de ineenstorting van ecosystemen en de klimaatverandering niet de belangrijkste ecologische problemen zijn, maar wel egoïsme, hebzucht en apathie. Dat klinkt misschien wat moralistisch, maar op zijn minst kunnen we stellen dat de menselijke psyche een belangrijke rol speelt in het tot stand komen en het aanhouden van de ecologische noodtoestand waarin we nu beland zijn.

Maar ook het omgekeerde is waar. De ongebreidelde expansie van de industriële activiteit is op haar beurt de oorzaak van heel wat psychische problemen. 

Het onbehagen van de moderne mens en de ecologische teloorgang hebben dezelfde wortels, maar ze werken ook op elkaar in. 

Ecologie en geestelijke gezondheid, één strijd.

Klimaatpsychiaters Dr. Caroline Van Damme en Dr. Dirk Monsieur zullen de avond starten met een lezing van ongeveer anderhalf uur. Vervolgens gaan ze in gesprek met de mensen uit de zaal, gemodereerd door Dr. Kirsten Catthoor.

Accreditering ethiek en economie werd goedgekeurd. 

Contactinfo

Katleen Grietens
03 217 78 62

Locatie

ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg - eerste verdieping
Pothoekstraat 109
2060 Antwerpen
BE

Inschrijven

E-mailadres
Bevestig het e-mailadres.
Vul hier uw RIZIV-nummer in zonder streepjes of spaties. Vul 1 in indien u geen RIZIV-nummer hebt.
Laatste update op: 05-03-2020