Laboratoriumgids Pathologische Anatomie

Onderstaande laboratoriumgids bevat alle informatie voor voorschrijvende aanvragers die gebruik maken van de diensten van het laboratorium pathologische anatomie.

Het doel van de gids is de aanvrager te helpen bij het correct aanvragen van pathologieonderzoek door richtlijnen te geven over het invullen van het aanvraagformulier en over de bewaar- en transportcondities van stalen die voor onderzoek aangeboden worden.
 

Consulteer de laboratoriumgids

 

Deze laboratoriumgids wordt samengesteld door het Laboratorium voor Pathologische Anatomie (PA²).

PA² is het labo pathologische anatomie ontstaan uit de fusie van de respectievelijke labo’s pathologie GZA en ZNA binnen de groepering GZA-ZNA ziekenhuizen vzw. Het labo verricht macroscopisch en microscopisch onderzoek van weefsel en cellen.
Medisch laboratoriumtechnologen zorgen ervoor dat het lichaamsmateriaal op de juiste manier wordt bewerkt. De patholoog-anatoom stelt vervolgens zijn diagnose en koppelt deze terug aan de behandelend arts. De patholoog-anatoom kan niet alleen meer inzicht brengen in de aard en de oorzaak van de aandoening, maar speelt steeds meer een belangrijke rol bij het opstellen van het behandelingsplan door tumorspecieke bepalingen uit te voeren en te rapporteren.

 

 

Laatste update op: 14-07-2021