Op raadpleging

 

Informatie over het maken, verplaatsen of annuleren van een afspraak vind je in deze rubriek.
We geven uitleg over je inschrijving en extra tips bij de voorbereiding van je afspraak.

 

! Veiligheidsmaatregelen tegen COVID-19

  • Omdat we kiezen voor een menselijk beleid, mag je – indien je dit nodig acht - vanaf maandag 16 augustus 1 begeleider meenemen naar je afspraak. De begeleider moet ouder zijn dan 18 jaar en zich ook aan de gekende coronamaatregelen houden. 
  • Kom je als volwassene op consultatie, dan vragen we je kind(eren) niet mee te brengen naar de wachtruimte en op de consultatie. Zorg dat je vooraf kinderopvang regelt. Bij overmacht kan je vooraf onze consultatie contacteren zodat we samen een oplossing kunnen zoeken.
  • Op de spoedafdeling is geen begeleider toegelaten, tenzij in uitzonderlijke gevallen (bij geriatrische patiënt, blinde of dove patiënt,….) en indien de arts het nodig vindt een uitzondering te maken.
  • Bij fertiliteitsbehandelingen mag de partner/begeleider aanwezig zijn.
  • Gynaecologie: Zwangere vrouwen mogen hun partner of een andere begeleider meebrengen naar de consultaties die te maken hebben met de zwangerschapsopvolging.

 

Heb je vragen over de huidige werking van onze ziekenhuizen?

Voor alle informatie kan je terecht op de pagina 'Alle vragen en antwoorden over de huidige werking op een rij'

! Breng je eID altijd mee !

Wanneer je naar een raadpleging komt of in het ziekenhuis wordt opgenomen (via spoed of een andere dienst) moet je je elektronische identiteitskaart (eID) bij je hebben. Op die manier kunnen we je correct identificeren en dat is belangrijk voor je facturatie en je terugbetaling. Ben je niet aangesloten bij een Belgische mutualiteit, maar heb je wel een Europese of andere privéverzekering? Neem de derogatieformulieren dan zeker mee naar de raadpleging.

Voor kinderen vragen we een Kids-ID of ISI+-kaart.

Lees meer of bekijk het filmpje.

! Ben je de afgelopen 6 maanden gevallen of heb je angst om te vallen, laat je dan begeleiden door een mantelzorger bij een ambulant bezoek aan het ziekenhuis. Zorg er dus voor dat je begeleider beschikbaar is op de dag van de afspraak !

! Voor een bloedafname maak je vooraf een afspraak en heb je een aanvraagformulier van je behandelende arts nodig. Raadpleeg het overzicht voor de openingsuren van onze prikcentra !

Direct naar:

Laatste update op: 20-08-2021