Moderne accommodatie


 

De dienst beschikt over 15 intensieve zorgbedden, 2 isolatieboxen, een rooming-in kamer en een borstvoedingsruimte. De dienst is uitgerust met volgende toestellen:

  • Couveuses en verwarmde tafels
    Couveuses beschermen pasgeborenen tegen besmetting, met infectie als gevolg. Ze maken onder meer de bewaking van temperatuur, vochtigheid en zuurstof mogelijk, aangepast aan de noden van je kindje. De verwarmde tafels zijn uitgerust om optimale intensieve zorg te kunnen geven.
  • Transportcouveuses
    Pasgeboren baby’s die in andere ziekenhuizen werden geboren en die intensieve zorg nodig hebben, worden met onze speciale transportcouveuses naar ZNA Middelheim overgebracht. Ons eigen team van artsen en verpleegkundigen begeleidt hen bij dit transport.
  • Beademingstoestellen 
    De dienst is uitgerust om elke vorm van ademhalingsondersteuning toe te dienen afhankelijk van de noden van je kindje. Ook voor vocht, voeding en medicatie is gespecialiseerde apparatuur aanwezig op dienst.

Rooming-in

In de rooming-in-kamer kunnen ouders in alle rust en met de steun van onze verpleegkundigen wennen aan de verzorging van hun baby’s. Dit is een ideale voorbereiding om hun kindje na de opname mee naar huis te nemen.

Ouderlokaal

In het ouderlokaal krijgen jullie de mogelijkheid om even tot rust te komen, wat te eten of te drinken, te praten. 

Laatste update op: 06-08-2021