18 oktober is het Dag tegen Kanker

12/10/2018

3 grote ZNA-ziekenhuizen organiseren tijdens de week van 15 t.e.m. 19 oktober activiteiten in het kader van deze Dag tegen Kanker.

Kom dus zeker eens langs in ZNA Jan Palfijn, ZNA Middelheim en/of ZNA Stuivenberg.

 

 

 

 

 • ZNA Jan Palfijn 
  In het dagziekenhuis interne oncologie (route 65)  is er een tentoonstelling waar creatieve oncologiepatiënten hun kunstwerken aan het grote publiek kunnen tonen. Die tentoonstelling wordt op 15 oktober ingeluid met een korte receptie om de deelnemende kunstenaars te bedanken.

  Op 18 oktober vindt tussen 8u00 en 16u00 een infomoment plaats in de hal. Het oncologisch team zal zich dan voorstellen en meer informatie geven over de verschillende behandelingen. De vereniging Kom op tegen Kanker zal het team versterken met een eigen infostand.

 

 • ZNA Middelheim
  Op 18 oktober vind je ook in de inkomhal van ZNA Middelheim een infostand met informatie over initiatieven voor oncologische patiënten die in ZNA Middelheim georganiseerd worden, vrijwilligers zullen gele lintjes uitdelen, informatie geven over KomOp, een luisterend oor bieden en doorverwijzen naar hulpverleners waar nodig. Ook aan de (klein)kinderen van patiënten zal extra aandacht besteed worden.

 

 • ZNA Stuivenberg
  In ZNA Stuivenberg worden er op 18 oktober pannenkoeken gebakken voor oncologische patiënten. Zij kunnen ook een gelaatsverzorging boeken. Van 10u - 15u  vindt er een Opendeur plaats in het Vlinderhuis (D4), waar iedereen welkom is voor een hapje en een drankje.  Daar is er bovendien ook een demo van de O-box, dit toestel bakt brood voor mensen die nog weinig smaakzin hebben. Kankerpatiënten die chemotherapie volgen, lopen tijdelijk en soms zelfs onomkeerbaar smaakschade op. Diëtisten maken ook aantrekkelijke shakes voor bijvoedingen.
Laatste update op: 12-10-2018