ZNA organiseert kampioenschap telefoon-werpen

28/06/2022
ZNA kampioenschap telefoon-werpen DECT

Maandag 27 en donderdag 30 juni organiseert Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) op vier sites een kampioenschap draagbare-telefoonwerpen. Zo kunnen ZNA-medewerkers voor de grote vakantie begint de stress letterlijk van zich af gooien. Want ook nu de pandemie wat is gaan liggen, blijft de werkdruk in ziekenhuizen hoog. De draagbare telefoon staat symbool voor die werkdruk en de bijhorende stress. 

“Nu de vakantie voor de deur staat, willen we onze medewerkers helpen ontstressen", vertelt psychologe Heidi Luypaert van het zelfzorgteam. "Om stoom af te blazen kunnen de collega’s van vier sites maandag en donderdag een draagbare telefoon (of DECT: veelgebruikt in ziekenhuizen zodat medewerkers overal bereikbaar blijven) zo ver of precies mogelijk gooien. De rinkelende telefoon staat symbool voor werkdruk en stress. Iedereen kent wel die momenten waarop je de telefoon liefst van al zo ver mogelijk wil weggooien. Na twee heel stressvolle jaren geven we onze collega’s de kans om die wens ook om te zetten in werkelijkheid.”

“Het DECT-werpen is een ludieke manier om alle opgebouwde frustraties, spanning en stress eens los te laten, of in dit geval van ons af te gooien", aldus Wim Van de Waeter, algemeen directeur Patiëntenzorg. "Want we hebben een paar stevige jaren achter de rug. En omdat we het belangrijk vinden dat onze collega’s eens kunnen ontspannen op het werk, organiseren we een kampioenschap telefoonwerpen. Naast de mogelijkheid om te ontladen is het DECT-werpen een leuke en verbindende activiteit voor het personeel. Elkaar ontmoeten op het grasplein, supporteren, de beste worp uit de mouw schudden en strijden voor een prijs voor je team of afdeling: dat is een fijne onderbreking van de dagelijkse opdrachten en taken.”

Zo ver of precies mogelijk gooien

Afhankelijk van de ruimte op de site zijn er twee mogelijke opdrachten:

  1. de draagbare telefoon zo ver mogelijk gooien op een afgebakend terrein. Hoe verder, hoe meer punten. Deelnemers mogen één keer gooien.
  2. de telefoon zo precies mogelijk gooien op een afgebakend terrein. Hier mogen deelnemers twee pogingen doen, de scores van de worpen worden opgeteld. Het speelterrein is opgedeeld in een aantal vakken met punten die oplopen volgens de afstand: van tien punten in het begin tot tweehonderd punten achteraan. Vóór het vak met tweehonderd punten ligt een gevarenzone met nul punten.

Er zijn aparte klassementen voor mannen en vrouwen. Per site is er een prijs voor de man en vrouw met de beste worp. De teams van de winnaars krijgen een aantal dagen een ontspannende massagestoel op de afdeling. Voor het kampioenschap worden kapotte en onherstelbare DECT-toestellen gebruikt. Na afloop  worden ze gerecycleerd.

Gooien op 4 sites

Vier ZNA-sites nemen deel. Op maandag 27 juni is het de beurt aan ZNA Stuivenberg, ZNA Erasmus en ZNA Hoge Beuken. De eerste twee gooien zo precies mogelijk, in ZNA Hoge Beuken gaat het om de afstand. Donderdag 30 juni gooien de medewerkers van ZNA Jan Palfijn zo ver mogelijk.

Laatste update op: 28-06-2022