.

03/07/2020

GZA & ZNA nemen deel aan grote Europese studie

Kinderartsen van GZA en ZNA namen deel aan een grote Europese studie over COVID-19 bij kinderen, die vorige week werd gepubliceerd in “The Lancet Child and Adolescent Health”.

In de studie werd een aantal ernstig zieke kinderen gerapporteerd, aangezien 3/4 van de participerende centra gespecialiseerde tertiaire zorg verlenen. Dat wordt ook weerspiegeld in het vrij hoge percentage opnames op intensieve zorgen in de studie, nl. 13 % van de gehospitaliseerde kinderen, vergeleken met 5 % in de Belgische Sciensano-data.

 

Prof. dr. An Bael (ZNA) en dr. Daan Van Brusselen (GZA)  zijn actief binnen de “Belgian Pediatric COVID-19 Task Force” en coördineerden de studie voor ons ziekenhuisnetwerk. Dr. Daan Van Brusselen zegt: "De resultaten zijn geruststellend, er werd duidelijk aangetoond dat de meeste kinderen met COVID-19 slechts milde ziektesymptomen hebben, en dat ernstige symptomen zeldzaam zijn. De weinige kinderen die toch intensieve zorgen nodig hebben, kunnen in de overgrote meerderheid van de gevallen goed behandeld worden."

>> Het volledige artikel in “The Lancet Child and Adolescent Health” lees je hier: https://bit.ly/2C4U3OR

 

 

Laatste update op: 07-07-2020