Lambotte museum in ZNA Stuivenberg neemt deel aan Erfgoeddag 23 april 2017

20/04/2017
ZNA Erfgoeddag 2017
Lambotte museum - Zorg door de eeuwen heen. Tentoonstelling – Van aderlating tot dialyse, nierziekten door de eeuwen heen.

Het Lambotte museum voor de ‘Geschiedenis van de Gezondheidszorg’ is gevestigd in een van de voormalige ronde patiëntenzalen in ZNA Stuivenberg. Je vindt er een ruime collectie medische instrumenten, toestellen en voorwerpen die in de 19de en 20ste eeuw werden gebruikt in de gezondheidszorg.
Alle medische specialiteiten zijn er vertegenwoordigd.

Momenteel kan je in het Lambotte museum ook een tentoonstelling over de zorg en behandeling van nieraandoeningen bezoeken.
Het is immers dit jaar precies 50 jaar geleden dat in het Stuivenberg ziekenhuis de eenheid voor chronische hemodialyse werd opgericht. Sindsdien werden duizenden patiënten met de levensreddende behandeling met de ‘kunstnier’ geholpen.

In deze tentoonstelling maak je op een boeiende manier kennis met de evolutie van de zorg en behandeling van nieraandoeningen door de eeuwen heen, ‘van aderlating tot dialyse’. Om 15.00 u. wordt hierover ook een presentatie gegeven door prof. Bob Van Hee.

Praktisch: doorlopend van 12 u. tot 17 u. – geheel toegankelijk.

Laatste update op: 20-04-2017