Nieuw centrum voor darmonderzoek

17/11/2017
Nieuw endoscopisch centrum in ZNA Jan Palfijn
ZNA Jan Palfijn opent een gloednieuw endoscopisch centrum.

Het endoscopisch centrum heeft 2 endoscopiezalen, 1 recovery, 3 patiëntenkamers en 3 consultatieruimtes. De desinfectieruimte voldoet aan alle nieuwe standaarden. Artsen passen er de nieuwste technieken toe: zo wordt er CO2 in plaats van lucht in de darm gebracht tijdens een onderzoek, waardoor de patiënt nadien geen last heeft van krampen of een opgeblazen gevoel. Ook het wegnemen van oppervlakkige tumoren zonder een klassieke operatie is veiliger met deze techniek.

Het team van ZNA breidt verder uit tot 15 maag-darm-specialisten waarvan er 5 hoofdzakelijk in ZNA Jan Palfijn zullen werken. Op de 6 ZNA-sites samen gebeuren zo’n 100 endoscopische maag- en darmonderzoeken per dag. Het ZNA-team behoort daarmee tot de grootste in Vlaanderen. 

Het nieuwe centrum in ZNA Jan Palfijn komt er na een recente investering in een gelijkaardig centrum in ZNA Middelheim en een toekomstig centrum in ZNA Cadix. Op die manier wil ZNA kwaliteit blijven leveren bij het opsporen van darmkanker en bij het ontwikkelen van nieuwe technieken voor ingrepen in het maag-darmstelsel.


 

Laatste update op: 22-11-2017