Ontdek het 'Ontdekkingspad van Joost'

19/03/2019


Dit ontdekkingspad maakt deel uit van het park van ZNA Joostens in Zoersel. Het kwam tot stand door een intensieve samenwerking tussen KWB Sint-Antonius en ZNA Joostens en heeft als doel kinderen en volwassenen aan te zetten tot meer beweging.

Door op een speelse wijze allerlei opdrachten uit te voeren zijn jong en minder jong actief bezig, krijgen ze informatie over de natuur en worden ze ook gesensibiliseerd om bewust met de natuur om te gaan.

Wie is die Joost? Hoe ontdek je het pad?

Lees er alles over.

Waarom ZNA Joostens?

KWB Sint-Antonius koos ZNA Joostens als locatie omdat ze als sociaal culturele vereniging willen reageren op de oproep om mensen in zorginstellingen meer bij het sociale leven te betrekken. Te vaak werden deze instellingen buiten de dorpskernen gebouwd. Gelukkig denkt men daar nu anders over. Het ontdekkingspad loopt dan ook gedeeltelijk langs de gebouwen van ZNA Joostens: dit brengt beweging voor bewoners en wat is er mooier dan spelende kinderen? 

Kom je ook?

Het park van ZNA Joostens is elke dag doorlopend open. Je kan het pad alleen ontdekken of in groep, deelnemen is volledig gratis. Het pad zal permanent bewegwijzerd blijven.

En je kan uiteraard ook in de cafetaria terecht. 


 

Laatste update op: 14-06-2019