Patiënte in Brandwondencentrum ZNA Stuivenberg in levensgevaar

01/08/2018

De vrouw die gisteren door een man werd overgoten met zwavelzuur op het Sint-Jansplein werd opgenomen in het Brandwondencentrum van ZNA Stuivenberg, het enige gespecialiseerde brandwondencentrum van de provincie Antwerpen, met speciale expertise in brandwonden veroorzaakt door chemische producten.
Zij verkeert in levensgevaar en wordt in kunstmatig coma gehouden; deze situatie kan enige tijd duren. Zij is over 40% van haar lichaam verbrand. Opnames met deze verwondingen duren verschillende maanden en gaan gepaard met meerdere chirurgische ingrepen.


Brandwondenpatiënten zijn erg vatbaar voor infecties en verblijven dus in gesloten steriele ruimten om infecties te voorkomen.

Er zullen door het ziekenhuis geen verdere verklaringen afgelegd worden uit respect voor de privacy van de patiënt en in het kader van het gerechtelijk onderzoek.


Aan de pers wordt gevraagd afstand te houden. Ook goed bedoelde cadeautjes zullen dus niet bij de patiënte terechtkomen wegens het gevaar op infectie. Met dank voor uw begrip.

Lees meer over brandwondencentrum ZNA Stuivenberg

Laatste update op: 01-08-2018