ZNA zet massaal in op de griepprik

30/11/2020
Zoals elk jaar kunnen de ZNA-medewerkers een griepprik krijgen.


Dit jaar is het griepvaccin belangrijker dan ooit. Daarom is het onze ambitie een vaccinatiegraad van meer dan 80% te behalen bij onze medewerkers. 

Onze directie voegde alvast de daad bij het woord en liet zich vorige week vaccineren tegen de griep. 


Waarom is de griepvaccinatie dit jaar zo belangrijk?

  • We willen een dubbele besmetting, met COVID-19 en griep, vermijden bij onze medewerkers.

Hoewel de gevolgen van een dubbele besmetting nog niet helemaal gekend zijn, moeten we  het risico op een dubbele besmetting zoveel mogelijk vermijden. We geven onze medewerkers niet alleen alle persoonlijke beschermingsmiddelen tegen COVID-19, maar beschermen hen ook tegen de griep, met de griepprik.

  • Mensen met griep zijn (vermoedelijk) vatbaarder voor COVID-19.

Bij een verlaagde weerstand is iedereen vatbaarder voor ziektes. Bij griep is de weerstand lager en is het dus vermoedelijk makkelijker COVID-19 te krijgen. De griepvaccinatie helpt dus mee te voorkomen dat onze medewerkers ziek worden. En op die manier kunnen we kwaliteitsvolle zorg aan onze patiënten blijven garanderen.

  • Om de werklast te verminderen

Griep is een ernstige ziekte en kan in ernstige gevallen leiden tot een ziekenhuisopname. Met een vaccin beschermen onze medewerkers zichzelf, hun naasten en onze patiënten waardoor de kans tot zienhuisopnames afneemt. De werklast daalt daardoor, zowel op de afdeling als in het labo. In tijden waarin COVID-19 voor een toestroom van patiënten zorgt, is dat belangrijk.

 

 

 

 

 

Laatste update op: 30-11-2020