Obesitascentrum Kind & Jeugd

In het ZNA Obesitascentrum Kind & Jeugd (OCK&J) kunnen kinderen en jongeren met een te hoog gewicht terecht.

Voor wie?

Het ZNA Obesitascentrum Kind & Jeugd behandelt kinderen en jongeren met obesitas.

Het behandeltraject bij OCK&J duurt 24 maanden en kinderen en jongeren tot de leeftijd van 16 jaar kunnen met dit traject starten.

Kinder-NKO

Neus-, keel- en gehoorproblemen bij je kind onderzoeken en behandelen we op de dienst Kinder-NKO van ZNA Paola Kinderziekenhuis. Ook met afwijkingen aan de rest van je hoofd- en halsgebied kan je kind ij deze dienst terecht voor diagnostiek en behandeling.

In het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis voert de dienst Neus-, Keel- en Oorziekten vooral volgende behandelingen uit:

Kinderurologie

Op de afdeling kinderurologie kan je kind terecht voor aandoeningen van de nieren, urinewegen, blaas en geslachtsorganen. Een kinderuroloog doet diagnostisch onderzoek en voert ook zelf operaties uit.

Kindercardiologie

De dienst Kindercardiologie van ZNA verzorgt het gehele aanbod van cardiale pathologie , van eenvoudige screenings tot complexere ingrepen. Ook derdelijns hartafwijkingen worden in het ziekenhuis opgevolgd. Echocardiografie verricht de kindercardioloog zelf. Holters en inspanningstesten verricht de dienst i.s.m. de afdeling volwassenencardiologie.

Voor hartcatherisatie en operaties werkt de dienst nauw samen met het UZ Gent.

Kinderorthopedie

De dienst Kinderorthopedie behandelt kinderen met aandoeningen van het bewegingsapparaat, het skelet, de beenderen, de spieren en de gewrichten. Sommige aandoeningen komen alleen voor bij kinderen en niet bij volwassenen.

Het grote verschil tussen kinderen en volwassenen is de aanwezigheid van groei. Een aandoening kan een invloed hebben op de groei en evolutie die het lichaam van een kind doormaakt en dat maakt de behandeling anders. Kinderen worden na de behandeling ook opgevolgd doorheen hun volledige groei.

Kinderneurologie

ZNA Neurologie focust op de diagnose en behandeling van ziektes aan het zenuwstelsel. Menselijke hersenen zitten complex in elkaar en sturen heel wat processen aan in ons lichaam. Hoe we bewegen, de manier waarop we ons gedragen, wat en hoe we waarnemen, het spraakvermogen, ons bewustzijn en onze geest: ze worden allemaal bepaald door wat zich afspeelt in het zenuwstelsel.

De afdeling Kinderneurologie is gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met neurologische problemen, waaronder:

Kinderanesthesie en reanimatie

Anesthesie houdt zich bezig met verschillende vormen van verdoving, bestrijding van pijn en de zorg bij een operatie, onderzoek of behandeling.
Anesthesisten (slaapdokters) zijn gespecialiseerd in het geven van verdoving (anesthesie) en waken over je kind tijdens de ingreep. Zij zorgen ook voor een goede bestrijding van pijn na de ingreep.

Pagina's