Seminariereeks ZNA UKJA 2019

26/03/2019 | 09.00 u.
ZNA Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen (UKJA) nodigt u uit voor haar seminariereeks van dit voorjaar

 
26 maart 2019 - 9.00 u.  - 11.00 u. 

't Zitemzo... met de (on)bekwaamheid van minderjarige patiënten en inhoud en verdeling van het ouderlijk gezag (incl. situaties van echtscheiding, pleegzorg, plaatsing bijzondere jeugdzorg,...)

Nele Desmet, juriste bij tZitemzo (voorheen de Kinderrechtswinkel)

Nele Desmet heeft reeds vele jaren ervaring in het geven van juridische workshops voor sectoren, diensten of teams over belangrijke thema's uit het Belgisch jeugdrecht zoals o.a. 'Ouderlijk gezag en (on)bekwaamheid van minderjarigen', 'Ouderlijk gezag en de verdeling ervan wanneer ouders uit elkaar gaan', 'de rechten van minderjarige patiënten', 'Het beroepsgeheim', 'Het DRM', 'Ambtsgeheim',... 

In dit derde en laatste seminarie van het Zitemzo-drieluik gaat Nele Desmet dieper in op de privacy van minderjarige patiënten en het (gedeeld) beroepsgeheim t.a.v. minderjarige patiënten (mogen wij een Facebookgroep delen met de patiënten?  Mogen wij de gsm van jongeren controleren? Onder welke voorwaarden?

 

28 mei 2019 - 9.00 u.  - 10.30 u.

Geweldloze Communicatie: 'Hoor jij wat er niet gezegd wordt?'

'Tussen wat gezegd wordt en niet bedoeld en bedoeld wordt maar niet gezegd gaat de meeste liefde verloren' Khalil Gibran

Geweldloze communicatie is een manier van denken, spreken en handelen die bijdraagt aan wederzijdse verbinding en samenwerking. Verbinding betekent dat we in elk moment de mogelijkheid hebben rekening te houden met de gevoelens en behoeften van de ander en onszelf.  Het gedachtegoed van M. Rosenberg reikt een taal aan die verbinding tussen mensen stimuleert i.p.v. verbreekt.  Deze lezing neemt je mee in een levensverrijkend model dat de intentie heeft bij te dragen aan het welzijn van elke mens.

Annelies Peeters, Psychotherapeute en trainer in verbindende communicatie.

Centrum Blabla, huis voor verbinding

 

25 juni 2019 - 09.00 u. - 10.30 u.

Cliniclowns in ZNA UKJA: 'Wat zie je als je een andere neus opzet?'

Karen Desloovere, lector AP Hogeschool en Katrijn Van Loock, cliniclown in ZNA UKJA en lector AP Hogeschool

Vijf studenten van de AP Hogeschool Antwerpen kregen vorig jaar, in het kader van hun scriptie, de opdracht om de methodiek van de cliniclowns in ZNA Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen in de praktijk te analyseren aan de hand van interviews, observaties en literatuurstudies. Zij keken met een orthopedagogische bril naar het cliniclownen in ZNA UKJA. Welke gelijkenissen zijn er tussen de orthopedagogische bril en de clownsneus? Wie is de cliniclown en wat doet hij? Wat is er specifiek aan cliniclownen in ZNA UKJA?  Het resultaat van dit onderzoek, verlicht met treffende voorbeelden, komen de cliniclowns en de AP-lectoren voorstellen tijdens dit seminarie.

 

 

 

Inschrijvingsmodaliteiten

  • Inschrijven kan via een mail aan Kirsten De Meulenaer: [email protected].
  • Het inschrijvingsgeld voor elk seminarie bedraagt 20 euro.  Dit bedrag is incl. BTW.  
  • Indien u dit wenst, kan u een factuur aanvragen via [email protected].
    Wanneer u per factuur wil betalen, vragen we u vriendelijk te wachten met betalen tot u de factuur ontvangen hebt en de betaling uit te voeren met de mededeling vermeld op de factuur.
  • Bij betaling zonder factuur is het mogelijk na betaling een betalingsbewijs te ontvangen. Dit kan u ook aanvragen via een mail aan Kirsten De Meulenaer: [email protected]

Contactinfo

Kirsten De Meulenaer
03 280 49 34

Locatie

ZNA Middelheim - Mehta complex - Brabo
Lindendreef 1
Antwerp
BE
Laatste update op: 20-05-2019