Prijsindicaties vermageringsoperaties


 

Het totale kostenplaatje van een operatie is uiteraard afhankelijk van een aantal factoren zoals al dan niet tussenkomst van het ziekenfonds, kamerkeuze, bijkomende hospitalisatieverzekering of tussenkomst van een zorgverzekeraar.

De prijzen die je hier terugvindt, zijn slechts richtprijzen. De uiteindelijke kostprijs van een ingreep kan afwijken van de informatie die je hier vindt. 

Patiënten aangesloten bij een ziekenfonds

Voorwaarden tussenkomst ziekenfonds bij vermageringsoperaties

  • minstens 18 jaar oud zijn, EN 
  • een BMI van 40 of meer, OF
  • een BMI van 35 of meer met suikerziekte behandeld met medicatie, met een verhoogde bloeddruk die na 1 jaar onvoldoende reageert op 3 medicaties of met bewezen slaapapneu, OF
  • een BMI van 35 na een eerdere vermageringsoperatie

Prijsindicaties vermageringsoperaties

Wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan, maken we automatisch een notificatieformulier (formulier 77) voor het ziekenfonds op.

Voor je hospitalisatieverzekering worden op aanvraag de nodige formulieren ingevuld of een medisch attest opgemaakt. Of de hospitalisatieverzekering al dan niet tussenkomt in de kostprijs van de ingreep en/of een eenpersoonskamer vergoedt, hangt af van het contract dat je afsloot. 
 

Bij opname betaal je naargelang je statuut bij je ziekenfonds 50 of 75 euro voor een meerpersoonskamer, of 300 euro voor een eenpersoonskamer. De uiteindelijke factuur van de opname voor de volledige kostprijs krijg je enkele weken na je opname toegestuurd. 

Patiënten niet aangesloten bij een ziekenfonds, patiënten zonder tegemoetkoming van het ziekenfonds en buitenlandse patiënten

Voorwaarden voor vermageringsoperaties

  • Vanaf een BMI van 35 kom je eventueel in aanmerking.

Prijsindicaties vermageringsoperaties

Na consultatie worden de nodige attesten opgemaakt. Ga na bij je zorgverzekeraar/hospitalisatieverzekering welke attesten of formulieren je moet indienen.

    Je betaalt de kostprijs van de operatie 1 week voor je opname of ten laatste bij opname. De uiteindelijke factuur van de opname voor de volledige kostprijs krijg je enkele weken na je opname toegestuurd. 

    Betalingsmogelijkheden

    • Contant
      Hou er rekening mee dat de Belgische wetgeving ons slechts toelaat 3.000 euro cash te ontvangen.
    • Bankkaart 
      Hou rekening met het feit dat er normaal gezien een daglimiet staat op bankkaartverrichtingen. Contacteer je bank eventueel op voorhand om die daglimiet te verhogen.
    • Overschrijving
      Rekeningnummer: BE36-0910-1768-8381
      ZNA Stuivenberg – Lange Beeldekensstraat 267 – 2060 Antwerpen
      Vermelding:
      naam en voornaam patiënt – geboortedatum – opnamedatum – indien reeds gekend: contactnummer geplande opname

    Prijsindicaties preoperatieve onderzoeken

    Voorafgaand aan de ingreep worden een aantal preoperatieve onderzoeken uitgevoerd.

    In geval van bijkomende onderzoeken zoals bv. een slaaponderzoek of een uitgebreid cardiaal onderzoek kan de kostprijs van de vooronderzoeken meer bedragen.
     

      Tussenkomst ziekenfonds Geen ziekenfonds -
    buitenlandse patiënten
    Gastric bypass 150 EURO 750 EURO
    Sleeve gastrectomie 150 EURO 750 EURO
    ESG 130 EURO 500 EURO

    Heb je nog vragen over je factuur, de erelonen of andere kosten, neem dan contact op met de dienst Facturatie, werkdagen van 08.00 u. tot 16.00 u.

    ZNA-Facturatiedienst 
    Luitenant Lippenslaan 57 
    2140 Borgerhout
    03 270 80 60
    [email protected]

    Laatste update op: 19-07-2021