Seminarie ZNA UKJA - De derde golf gedragstherapie: over zelfcompassie, acceptatie en mindfulness - én "piekeren"

17/05/2022 | 09.00 u.
ZNA UKJA nodigt u graag uit voor het seminarie: De derde golf gedragstherapie: over zelfcompassie, acceptatie en mindfulness - én "piekeren"


Gezien de COVID-19-context gaat dit seminarie online door.

 

De derde golf gedragstherapie: over zelfcompassie, acceptatie en mindfulness - én "piekeren"

Spreker: Filip Raes is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en hoogleraar psychologie aan de KU Leuven. Hij doet wetenschappelijk onderzoek naar wat mensen kwetsbaar maakt voor emotionele problemen zoals depressie en angst. Hij richt zich daarbij vooral op de nefatse rol die piekeren speelt. Daarnaast ontwikkelt en onderzoekt hij behandelingen die die kwetsbaarheid voor emotionele problemen aanpakken. Hij is ook actief als gedragstherapeut en supervisor in PraxisP te Leuven en in een privépraktijk te Kapellen. Raes is auteur van het boek “Weg van het piekeren” en van meer dan 170 internationale wetenschappelijke publicaties. Hij is een gewaardeerd opniemaker en veel gevraagd spreker in Nederland en Vlaanderen over thema’s als piekeren, mindfulness en depressie. 

Inhoud:

U heeft misschien ook al iets horen waaien over die zogenaamde derde generatie gedragstherapie. Maar wat houdt die nu precies in? In deze lezing wordt de kern en de laatste ontwikkelingen ervan behapbaar toegelicht aan de hand van de concepten zelfcompassie, acceptatie en mindfulness. Aan de hand van het probleem van ’piekeren’ wordt dit alles nog verder geïllustreerd en concreet gemaakt mét handvatten voor de praktijk.

Datum:
Dinsdag 17 mei 2022: 09.00 u. tot 10.30 u.

 

Inschrijvingsmodaliteiten

  • Inschrijvingen zijn afgesloten.
  • Accreditering werd aangevraagd
  • Het inschrijvingsgeld voor dit seminarie bedraagt 20 euro incl. btw voor externe deelnemers. Geen inschrijvingskosten voor ZNA-medewerkers.  De link naar het webinar ontvangt u na ontvangst van de betaling.
  • ! Nieuwe betalingsvoorwaarden:
    • Met factuur: Gelieve dit bedrag te storten op rekeningnummer BE42 091-0101002-54 met volgende mededeling: UKJA datum seminarie/naam deelnemer/KPL 8015109. Factuur aanvragen via [email protected]. Graag naam firma/maatschappelijke zetel, adres, ondernemingsnummer maatschappelijke zetel, telefoonnummer, mailadres en BTW-plichtig ja/nee vermelden.
    • Zonder factuur: Gelieve dit bedrag te storten op rekeningnummer BE27 091-0108490-73 met volgende mededeling: UKJA datum seminarie/naam deelnemer/KPL 8015109. Na storting op dit rekeningnummer kan u geen factuur meer aanvragen. Indien u dit wenst, kan u een betalingsbewijs aanvragen via Veerle Karsman.
  • Na betaling van het inschrijvingsgeld ontvangt u een mail met een link om deel te nemen aan het online seminarie.

Contactinfo

Veerle Karsman
Laatste update op: 13-05-2022