ZNA UKJA live seminarie: Jongeren en online seksueel grensoverschrijdend gedrag: Wegwijs in het digitale tijdperk is een handboek over seksualiteit en seksueel grensoverschrijdend gedrag in het digitaal landschap bij jongeren.

14/02/2023 | 09.00 u.
ZNA UKJA nodigt u graag uit voor het live seminarie: Jongeren en online seksueel grensoverschrijdend gedrag: Wegwijs in het digitale tijdperk is een handboek over seksualiteit en seksueel grensoverschrijdend gedrag in het digitaal landschap bij jongeren.

 

 

 

De digitalisering van de samenleving heeft geleid tot de ontwikkeling van verschillende opportuniteiten voor jongeren waarin het internet en de nieuwe media een prominente plaats hebben ingenomen. Het internet wordt bijvoorbeeld gebruikt om seksueel te experimenteren en hoort bij de seksuele ontwikkeling. Maar het is niet ongewoon dat de seksuele grenzen op het internet worden overschreden, mede door de eenvoudige toegankelijkheid en de anonimiteit van het internet.

Tot op heden was er nog te weinig informatie beschikbaar over jongeren en online seksueel grensoverschrijdend gedrag waardoor heel wat professionals en hulpverleners vaak met de handen in het haar zaten hierover. Met haar boek wil Zohra Lkasbi hieraan tegemoet komen en legt ze bewust de focus op jongeren en online seksueel grensoverschrijdend gedrag met thema’s zoals extreme pornografie, seksueelmisbruikbeelden van minderjarigen en peer-to-peer online grooming. Er worden o.a. inzichten gegeven in het wettelijke en hulpverleningskader en preventieve interventies. Hoewel het boek gericht is op professionals die met jongeren werken kunnen ook ouders hieruit tips halen om dit toe te passen in de opvoeding van hun kinderen in een digitaal tijdperk.

In deze lezing wordt een uiteenzetting gegeven over online seksualiteit en online seksueel grensoverschrijdend gedrag. Concreet worden de verschillende online seksueel grensoverschrijdende gedragingen besproken vanuit een hulpverleningsperspectief.

 

Spreker: Zohra Lkasbi, psychologe bij UKJA


Inschrijvingsmodaliteiten

  • U kan zich tot 9 februari inschrijven via https://bit.ly/2KNEz6k.  
  • Accreditering werd aangevraagd
  • Het inschrijvingsgeld voor dit seminarie bedraagt 20 euro incl. BTW voor externe deelnemers. Geen inschrijvingskosten voor ZNA-medewerkers. 

! Nieuwe betalingsvoorwaarden:

  • Met factuur: Gelieve dit bedrag te storten op rekeningnummer BE42 0910 1010 0254 met volgende mededeling: UKJA datum seminarie/naam deelnemer/KPL 8015109. Factuur aanvragen via Rune Van den Abbeele. Graag naam firma/maatschappelijke zetel, adres, ondernemingsnummer maatschappelijke zetel, telefoonnummer, mailadres en BTW-plichtig ja/nee vermelden.
  • Zonder factuur: Gelieve dit bedrag te storten op rekeningnummer BE27 0910 1084 9073 met volgende mededeling: UKJA datum seminarie/naam deelnemer/KPL 8015109. Na storting op dit rekeningnummer kan u geen factuur meer aanvragen. Indien u dit wenst, kan u een betalingsbewijs aanvragen via Rune Van den Abbeele.

 

Contactinfo

Rune Van den Abbeele
+32 3 280 40 62

Locatie

ZNA Middelheim - Zaal Brabo
Lindendreef 1
Antwerp
BE
Laatste update op: 11-01-2023