ZNA UKJA online seminarie: Koppels die lijden onder geweld

09/05/2023 | 09.00 u.
ZNA UKJA nodigt u graag uit voor het online seminarie: Koppels die lijden onder geweld

 

 

 

 

 

Partnergeweld komt vaak voor, zeker bij koppels die relatietherapie volgen. Hoewel het vaak verborgen blijft voor de therapeut, verschijnen de onderliggende, escalerende negatieve interactiepatronen wel in de therapiekamer. Ervaring leert dat het werken met deze escalerende koppels niet eenvoudig is en dat de basisprincipes en methoden van relatietherapie de therapeut niet voldoende houvast geven. Dit seminarie biedt specifieke inzichten die de therapeut en het koppel helpen om geweld in relaties te begrijpen en te verhelpen. Een veilige relatie tussen de ouders zien we als de kortste weg naar veiligheid voor de kinderen. Wij vinden een groot deel van de antwoorden in EFT, meer bepaald in de onderliggende theorie van de gehechtheid en in een vertraging en verfijning van fase 1 werk.

 

Sprekers: 

  • Lieven Migerode, Erkend EFT therapeut, supervisor en trainer (ICEEFT). Lieven is klinisch psycholoog, erkend relatie en gezinstherapeut, opleider en supervisor BVRGS. Hij introduceerde Sue Johnson in België ter gelegenheid van het Good Enough Couple Congres in 2006. Ondertussen verzorgde Lieven EFT training in België, Nederland, Finland, Ierland, Noorwegen, Zuid-Afrika, Iran, Canada, Polen en Italië en werd hij mentor van nieuwe EFT trainers in Roemenië, Italië en Frankrijk. De EFT training voegt zich bij zijn 40 jaar ervaring als relatietherapeut. Deze ervaring werd neergeschreven in een boek voor koppels over de liefde, Ik zie u graag, uitgegeven bij Lannoo.
  • Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut en EFT therapeut, supervisor en EFT trainer (ICEEFT). Hij werkte jarenlang in het algemeen welzijnswerk. Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en de liefde.
    Jef is als trainer en supervisor verbonden met verschillende opleidingscentra in Vlaanderen en trainde de afgelopen jaren vele teams in het hulpverleningslandschap. Hij is auteur van verschillende nationale en internationale artikels en schreef samen met Lieven Migerode het boek: Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. (Lannoo Campus).


Inschrijvingsmodaliteiten

  • U kan zich tot 4 mei inschrijven via https://bit.ly/2KNEz6k.  
  • Accreditering werd aangevraagd
  • Het inschrijvingsgeld voor dit seminarie bedraagt 20 euro incl. BTW voor externe deelnemers. Geen inschrijvingskosten voor ZNA-medewerkers. 

! Nieuwe betalingsvoorwaarden:

  • Met factuur: Gelieve dit bedrag te storten op rekeningnummer BE42 0910 1010 0254 met volgende mededeling: UKJA datum seminarie/naam deelnemer/KPL 8015109. Factuur aanvragen via Rune Van den Abbeele. Graag naam firma/maatschappelijke zetel, adres, ondernemingsnummer maatschappelijke zetel, telefoonnummer, mailadres en BTW-plichtig ja/nee vermelden.
  • Zonder factuur: Gelieve dit bedrag te storten op rekeningnummer BE27 0910 1084 9073 met volgende mededeling: UKJA datum seminarie/naam deelnemer/KPL 8015109. Na storting op dit rekeningnummer kan u geen factuur meer aanvragen. Indien u dit wenst, kan u een betalingsbewijs aanvragen via Rune Van den Abbeele.

 

Contactinfo

Rune Van den Abbeele
+32 3 280 40 62
Laatste update op: 14-04-2023