ZNA UKJA ONLINE seminarie: Gedwongen opnames van minderjarigen anno 2023

12/09/2023 | 09.00 u.
ZNA UKJA nodigt je graag uit voor het online seminarie: Gedwongen opnames van minderjarigen anno 2023

 

 

 

 

 

Covid heeft onze jeugd en het hulpverlenersnetwerk geen deugd gedaan. De fysieke klap is misschien wel verwerkt, maar de mentale gevolgen voelen we nog steeds in alle geledingen van de geestelijke gezondheidszorg voor jongeren.
Met de regelmaat van de klok hoor je dit in het nieuws, via andere media of ervaar je dit zelf aan den lijve als hulpverlener. Mensen zijn op zoek naar hulpverlening voor hun suïcidale of ontregelde jongeren, maar stoten op wachtlijsten.
Soms worden situaties voor deze jongeren zo kritiek dat men moet terugvallen op de procedure van een gedwongen opname in de psychiatrie. Heel wat van deze jongeren komen door capaciteitsproblemen nog steeds op plekken in een volwassenpsychiatrische dienst terecht.
We willen de Vlaamse cijfers met jullie delen, die zorgwekkend blijven evolueren, en samen met jullie nadenken hoe de zorg voor deze meest kritieke jongeren in de zorg zo goed als mogelijk georganiseerd kan worden.
Er zijn nieuwe voorstellen voor een aanpassing van het wettelijk kader van de gedwongen opname, die momenteel nog door de politiek in wetteksten omgezet moeten worden en onderhevig lijken aan de nodige verschillen in visie, maar mogelijk kan dit een nieuw kader bieden om de zorg voor deze meest kwetsbare personen in onze samenleving te verbeteren.

Sprekers: 

  • dr. Daniel Neves Ramos, ZNA UKJA - Zorgeenheid Gedragsstoornissen Adolescenten, Netwerkpsychiater PANGGO-18
  • dr. Barbara Verheye, Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge, Yugen, Semi-residentiële opname Adolescenten


Inschrijvingsmodaliteiten

  • Inschrijven kan tot en met donderdag 7 september via https://bit.ly/2KNEz6k.  Het symposium wordt online georganiseerd. Je zal maandag 11 september de link voor deelname ontvangen op het mailadres waarmee je bent ingeschreven.
  • Accreditering psychiatrie werd aangevraagd
  • Het inschrijvingsgeld voor dit seminarie bedraagt 20 euro incl. BTW voor externe deelnemers. Geen inschrijvingskosten voor ZNA-medewerkers. Gelieve de betaling in orde te brengen voor aanvang van het seminarie.

! Nieuwe betalingsvoorwaarden:

  • Met factuur: Gelieve dit bedrag te storten op rekeningnummer BE42 0910 1010 0254 met volgende mededeling: UKJA datum seminarie/naam deelnemer/KPL 8015109. Vul volgende facturatiegegevens is via het inschrijvingsformulier: naam firma/maatschappelijke zetel, adres, ondernemingsnummer maatschappelijke zetel, telefoonnummer, mailadres en BTW-plichtig ja/nee vermelden.
  • Zonder factuur: Gelieve dit bedrag te storten op rekeningnummer BE27 0910 1084 9073 met volgende mededeling: UKJA datum seminarie/naam deelnemer/KPL 8015109. Na storting op dit rekeningnummer kan u geen factuur meer aanvragen. Indien u dit wenst, kan u een betalingsbewijs aanvragen via Kirsten De Meulenaer.

 

Contactinfo

Kirsten De Meulenaer
+32 3 280 49 34
Laatste update op: 29-08-2023