Surplus vzw

Surplus vzw werd in 1995 gestart door de verpleegkundigen van de afdelingen hematologie, oncologie en radiotherapie van ZNA Middelheim. Het doel? Via kleine giften het verblijf van de kankerpatiënten aangenamer maken: van een cadeau met Kerstmis, over nieuw servies of boeken voor op de afdeling, tot een uitstap met lotgenoten. Kortom: een kleine extra – een surplus, dus – waardoor kankerpatiënten hun ziekte even kunnen vergeten.

Activiteiten voor kankerpatiënten

Surplus vzw is een ‘verwenfonds voor kankerpatiënten’. Zij krijgen een kleine of grote extra aangeboden om de zorgen die hun ziekte met zich meebrengt even van zich af te schudden. Surplus organiseert onder meer minitrips in binnen- of buitenland, een Surplus-café en een bergtocht voor ex-kankerpatiënten.

Ondersteuning van de patiënten

In de verpleegafdeling
Het hoeven niet altijd grootse activiteiten te zijn om een patiënt eens te verwennen. Een versierde kamer tijdens een verjaardag, een meergangenmenu met de partner ter gelegenheid van een huwelijksverjaardag, verse koffiekoeken op zondagmorgen, een pannenkoekenbak, Sinterklaasbezoek, een attentie met Kerstmis en Nieuwjaar, enz… geeft extra plezier.

In het oncologisch dagziekenhuis
Vzw Surplus zorgde voor een aangenamer verblijf van de ambulante patiënten in het dagziekenhuis door de aankoop van een audiovisuele installatie die dvd-films en radio- en TV-programma’s aanbiedt.
Er werden kamerplanten aangekocht en abonnementen voor kranten en tijdschriften. In het dagziekenhuis wordt eveneens extra aandacht besteed aan verjaardagen en speciale gelegenheden.
Vzw Surplus kocht ook fitnesstoestellen voor de steriele afdeling van de dienst hematologie.

Sponsors

Surplus vzw neemt een deel van het inschrijvingsgeld voor de minitrips, het Surplus-café en de bergtochten voor haar rekening, zodat de deelname aan de activiteiten voor iedereen financieel haalbaar is. Daarvoor rekent Surplus op giften, sponsors en de ticketverkoop van haar publieke voorstellingen.

 

Contact

Surplus vzw

p.a. ZNA Middelheim - Oncologisch Dagziekenhuis 
Lindendreef 1 
2020 Antwerpen

E-mail

Volg Surplus ook op Facebook

 

Giften zijn welkom op rekeningnummer 
IBAN BE50.8805.6725.3118
BIC HBKA BE22XXX

Laatste update op: 14-07-2021