ZNA Psychiatrie opent de deuren

Op zondag 16 oktober kunnen patiënten en zorgverleners de psychiatrie van ZNA bezoeken. Dit kan op twee locaties van 13.00 u. tot 17.00 u.:

  • ZNA Volwassenenpsychiatie in ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg, Pothoekstraat 109 - 2060 Antwerpen
  • ZNA Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie (UKJA), Lindendreef 1 - 2020 Antwerpen

ZNA Volwassenen Psychiatrie

ZNA Volwassenen Psychiatrie biedt een antwoord op de grote vraag naar opvang en begeleiding van volwassenen met psychische problemen binnen de regio Antwerpen. ZNA Volwassenen Psychiatrie  bevindt zich op twee ZNA-sites: het algemeen ziekenhuis ZNA Sint-Erasmus en het ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg.

De dienst psychiatrie van ZNA is opgebouwd rond vier pijlers: acute zorg, langdurige zorg, psychosezorg en verslavingszorg.

ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg biedt gespecialiseerde zorg voor verslaving, psychose en langdurige psychiatrische problematiek (Pothoekstraat 109, 2060 Antwerpen).

Het traject Acute zorg wordt georganiseerd in ZNA Sint-Erasmus (Luitenant Lippenslaan 55, 2140 Borgerhout). Het traject omvat enerzijds de Eenheid Psychiatrische Spoed Interventie (EPSI) met de mogelijkheid tot opname voor acute psychiatrische problemen en anderzijds het Mobiel Crisis Team Antwerpen (MCTA). Het MCTA volgt patiënten in een thuissituatie gedurende een crisisperiode en heeft als doel  opname vermijdend  te zijn. Tenslotte kan men in dit ZNA-ziekenhuis terecht voor een vrije consultatie. De Psychiatrische Afdeling van het Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) maakt ook deel uit van dit traject.

Op zondag 16 oktober kan je een bezoek brengen aan het ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis Antwerpen, Pothoekstraat 109, 2060 Antwerpen.

Je kan er de prachtige binnentuin bezoeken en de serre, het dagziekenhuis en de sportzaal bekijken. ZNA-medewerkers geven je graag een overzicht en informatie over de werking en het aanbod van de ZNA Volwassenen Psychiatrie.  In de binnentuin van ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg bevindt zich op 16 oktober ook de kunstinstallatie ‘golfgever’ en de ‘emotiemuur’ (zie activiteit 1 in brochure).

ZNA UKJA

Site ZNA Middelheim - Lindendreef 1 - 2020 Antwerpen 

Dit ziekenhuis biedt hulp aan kinderen en jongeren (tot 18 jaar) met een psychiatrische problematiek. Hier worden zowel ernstige emotionele problemen zoals angst, depressie, of trauma’s, als gedrags- en ontwikkelingsproblemen zoals hyperactiviteit, autisme of psychose behandeld.

Op 16 oktober kan je in ZNA UKJA elk half uur deelnemen aan een rondleiding doorheen leefgroepen en therapielokalen met de nodige uitleg door ZNA UKJA-medewerkers. Daarnaast kan je ook vrij binnenspringen om informatie te verwerven.

Laatste update op: 09-09-2016