Een dag in het leven van Caro, verpleegkundige op de dienst Orthogeriatrie in ZNA Jan Palfijn
06.45 u.
Briefing
Starten doen we met een briefing van de nacht- naar de ochtendploeg . Een briefingblad is een overzicht van alle opgenomen patiënten met hun reden van opname en eventuele operatiedatum. We krijgen tijdens een briefing van de vorige shift door hoe de patiënten de afgelopen uren hebben beleefd: is er iets voorgevallen? Hoe waren de bloedwaarden? De suikerspiegel? Op die manier is een goede opvolging verzekerd.
07.00 u.
Medicatie
Tijdens de ochtendshift werken we met 2 verpleegkundigen of een verpleegkundige en een zorgkundige. We beginnen met de medicatie: nakijken of die correct klaar ligt en daarna uitdelen. Wanneer dat gebeurd is, starten we met het wassen van de patiënten. Daarmee zijn we bezig tot 11.00 u à 11.30 u.
07.45 u.
Ontbijt
Tijd voor het ontbijt! Afhankelijk van het aantal patiënten dat we moeten helpen met eten, kan dit best een intensieve taak zijn, waarbij we goed moeten doorwerken.
09.00 u.
Wassen
Na het ontbijt gaan we verder met het wassen van onze patiënten en roepen we de hulp in van een wondverpleegkundige die de wonden nakijkt. Wij verzorgen deze wonden. Is de wondverpleegkundige niet beschikbaar, dan nemen wij alles voor onze rekening.
11.30 u.
Middagmaal en verzorging
We starten met het uitdelen van het middagmaal. Wanneer patiënten niet alleen kunnen eten, dan helpen we ze een handje. Wij nemen rond deze tijd ook onze middagpauze. Na het middageten helpen we de patiënten terug op het toilet en brengen we ze naar bed. Daarbij hebben ze allemaal hulp nodig. We werken tenslotte met bejaarde mensen. Indien wonden opnieuw verzorgd moeten worden, gebeurt dat nu.
14.00 u.
Debriefing
Nu geven wij een kwartiertje briefing van de collega’s van de volgende shift en dan zit ons werk erop!
Laatste update op: 23-07-2019