Een dag in het leven van Johann, spoedverpleegkundige bij ZNA Stuivenberg
Manusje-van-alles
Ik heb een heel gevarieerde job. Ik ben actief als spoedverpleger, maar ook als MUG en PIT-verpleegkundige. Als de ziekenwagen of MUG uitrijdt, ben ik de verpleegkundige aan boord. Daarbovenop zit ik in het interventieteam. Dat team is actief wanneer er een ramp gebeurt zoals de Switel-brand.
Elke dag is een verrassing
Als ik met de vroege sta, begin ik om half 7. We krijgen eerst een briefing van de collega’s die de nachtshift hebben gedaan. Daarna zorg ik ervoor dat het MUG-voertuig klaarstaat om uit te rijden. De auto moet zowel technisch als medisch volledig in orde zijn: het materiaal en de medicatie wordt nagekeken en eventueel aangevuld. Daarna is het afwachten. Krijg ik een oproep van 112, dan rij ik uit. Als er geen oproepen binnenkomen, verzorg ik de patiënten op de spoeddienst.
Duizendmaal dank
Verpleegkunde zit in de familie. Zowel mijn moeder als mijn grootmoeder waren beiden verpleegsters. Uiteindelijk ben ik zelf op spoed beland en ik heb daar nog geen minuut spijt van. De afwisseling in mijn job is heel leuk. Natuurlijk is het niet altijd even gemakkelijk, maar de dankbaarheid die ik ervoor terugkrijg is enorm.
Laatste update op: 05-04-2019