Geriatrie

De dienst Geriatrie van ZNA biedt kwaliteitsvolle zorg die helemaal afgestemd is op de noden van de kwetsbare oudere patiënten. 

ZNA heeft als ziekenhuis één zorgprogramma Geriatrie en streeft progressief naar een ziekenhuisoverschrijdende praktische samenwerking. Zo zijn er artsen in voortgezette opleiding voor bijkomende specialisatie geriatrie actief in verschillende ZNA-ziekenhuizen en zijn de geriatrische afdelingen in ZNA Sint-Elisabeth en ZNA Middelheim volledig gefusioneerd. 

Van preventie tot behandeling

  • Onze dagziekenhuizen bieden een algemeen geriatrisch aanbod, waaronder de diagnostiek en behandeling van medische problemen bij voornamelijk 75-plussers.
  • Tegelijk focust ZNA ook op een preventieve en proactieve zorgverlening en ondersteuning van ouderen.
    We richten ons niet enkel op de typische geriatrische patiënt, maar ook op de jonge senior, die we tijdig willen wapenen tegen toenemende broosheid om hem zo langer autonoom en actief te houden. Hiervoor ontstond binnen ZNA Middelheim het Medisch Expertisecentrum ‘Gezond Ouder Worden'. Dit uniek geriatrisch complex met universitair karakter werkt ZNA-breed, al worden bepaalde onderzoeken door hun specifieke opstelling in een vaste ZNA-site ondergebracht. 

De geriatrie-afdelingen van ZNA Hoge Beuken tellen in totaal 78 bedden.

ZNA als Universitair Centrum Geriatrie

Met de oprichting van ZNA en de publicatie van het zorgprogramma Geriatrie in 2007 vervult de dienst Geriatrie van ZNA de functie van Universitair Centrum Geriatrie

Het Universitair Centrum Geriatrie is de opleidingsdienst in de geriatrie voor assistenten en studenten.

Meer

Onze kwaliteit

  • Universitair Centrum Geriatrie
  • Multidisciplinaire, ziekenhuisoverschrijdende benadering van geriatrie
  • Topzorg op maat van elke patiënt

Opname

Een opname kan onverwacht zijn. Onze medewerkers staan klaar om voor jou het nodige te regelen. 

De afdeling Dringende medische hulpverlening van ZNA Hoge Beuken is elke dag geopend van 8.30 u. – 17.00 u.
Telefoonnr.: 03 830 90 00.

Buiten deze uren kan je voor een opname terecht bij de dienst Spoedgevallen van ZNA Middelheim. Vermeld hierbij wel dat het om een opname in ZNA Hoge Beuken gaat.

Laatste update op: 02-07-2021
Auteur(s): Team Geriatrie