Oncologie

Kanker is een kwaadaardige ziekte waarbij cellen die genetisch veranderd zijn, zich blijven delen. De meeste vormen van kanker ontstaan als plaatselijk gezwel. Later kunnen deze cellen ook uitzaaiingen vormen. 

 

 

 

 

Contact

Workshop Look Good Feel Better

Als je er goed uitziet, voel je je meestal ook beter.
Kom op tegen Kanker organiseert daarom de workshops Look good, feel better. Daarin leren vrouwen én mannen met kanker onder meer hoe ze hun huid kunnen reinigen of make-up kunnen aanbrengen.

De workshop gaat ook door bij ZNA

Lees meer

De oncologische behandeling van kanker

De behandeling van kanker hangt af van het type en de uitgebreidheid van de ziekte. Op basis van deze gegevens wordt gekozen voor radiotherapie, chemotherapie of een operatie als hoofdbehandeling, die dan eventueel nog met een bestraling of geneesmiddelen kan worden aangevuld. 

Meer

Het Iridium Kankernetwerk

De dienst Radiotherapie van ZNA maakt deel uit van het Iridium Kankernetwerk. Daarin bundelen verschillende ziekenhuizen – uit de regio Groot-Antwerpen en Waasland – hun medische expertise. Zo krijgen onze patiënten de allerbeste zorg – van diagnose, over behandeling, tot nazorg. 

Meer

Onze kwaliteit

  • De ZNA Oncologiekliniek behoort tot de Europese top: ZNA Middelheim kreeg in 2004 als eerste Belgisch oncologisch centrum de internationale erkenning ‘Designated Center in Integrated Oncology and Palliative Care’.
  • De ZNA Oncologiekliniek kiest er bewust voor om ultramoderne kankerbehandelingen te combineren met een menselijke begeleiding van de patiënten – met oog voor de emotionele en fysieke zorgen. Daarom wordt er telkens gewerkt aan een aanpak op maat.
Laatste update op: 09-02-2022
Auteur(s): Team Oncologie