ZNA Jan Palfijn

Na

Als het onderzoek klaar is, ga je terug naar de kleedruimte. Daarna mag je vertrekken. Je hoeft niet te wachten tenzij de verpleegkundige dit vraagt.

Als er contrastmiddel is toegediend is het raadzaam de rest van de dag voldoende water te drinken. Zo verdwijnt de contrastvloeistof sneller uit je lichaam.

Na het onderzoek mag je eten en drinken. Heb je voor de dag van het onderzoek (tijdsduur van het onderzoek) een attest werkonbekwaamheid nodig voor je werkgever? Vraag dit dan aan de onthaalbalie van de radiologie.

Wanneer krijg je de resultaten?

Je ontvangt bij de aanmelding op de radiologie een brief voor je behandelende arts met 2 toegangscodes voor het patiënten-portaal. Via deze codes kan je behandelende arts de beelden en het verslag van het onderzoek consulteren. Verslagen van RX-onderzoeken zijn meestal beschikbaar na enkele uren, de beelden zijn onmiddellijk te consulteren.

De toegangscodes worden niet telefonisch door onze dienst meegedeeld. Deze codes zijn strikt persoonlijk. Bij verlies dien je persoonlijk nieuwe codes af te halen bij de afdeling medische beeldvorming. 

Laatste update op: 25-08-2021