ZNA Jan Palfijn

Na

Om de kans op een latere  bloeding te vermijden word je na de procedure, indien mogelijk, 15 minuten op de zijde van de punctie gelegd op een aangepast kussen.

Als er geen complicaties zijn opgetreden, mag je na één tot vier uren naar huis, afhankelijk van de aard van de procedure. Indien het een punctie van de long betreft, wordt er steeds een controle röntgenopname van de thorax gemaakt.

Je mag het ziekenhuis pas verlaten na toestemming van de radioloog. Je kunt niet zelf naar huis rijden. Zorg er daarom voor dat iemand je komt ophalen na het onderzoek.

Opgenomen patiënten worden zo snel als mogelijk terug naar hun kamer gebracht.

Wanneer krijg je de resultaten?

Je ontvangt bij de aanmelding op de radiologie een brief voor je behandelende arts met 2 toegangscodes voor het patiënten-portaal. Via deze codes kan je behandelende arts de beelden en het verslag van het onderzoek consulteren. Deze verslagen zijn meestal beschikbaar na 2 werkdagen, de beelden zijn onmiddellijk te consulteren.

De toegangscodes worden niet telefonisch door onze dienst meegedeeld. Deze codes zijn strikt persoonlijk. Bij verlies dient u persoonlijk nieuwe codes af te halen bij de afdeling medische beeldvorming.

Het laboratoriumonderzoek op het vocht of de weefsels vraagt soms wat tijd,  daardoor kan het soms tot enkele weken duren vooraleer alle laboresultaten bij uw behandelende arts zijn.

Laatste update op: 25-08-2021