Nazorg

  • Na het onderzoek kan u zich best eerst verfrissen (u krijgt een washandje en handdoekje).
  • Op het einde van het onderzoek is het mogelijk dat u krampen voelt. U kunt de rest van de dag wat last in de onderbuik ondervinden, vaak omschreven als hetzelfde gevoel als tijdens de menstruatie. U mag dan een pijnstiller nemen (géén aspirine).
  • Ook kunt u wat vaginaal verlies hebben. U hoeft zich daarover niet ongerust te maken. U krijgt een maandverband (indien u dit niet zelf meebracht).
  • Heeft u voor de dag van het onderzoek (tijdsduur van het onderzoek) een attest werkonbekwaamheid nodig voor uw werkgever? Vraag dit dan aan de onthaalbalie van de radiologie.
  • Wat de resultten betreft: u ontvangt bij de aanmelding op de radiologie een brief voor uw behandelende arts met 2 toegangscodes voor het patiënten-portaal. Via deze codes kan uw behandelende arts de beelden en het verslag van het onderzoek consulteren. Verslagen van dit onderzoek zijn meestal beschikbaar na enkele uren, de beelden zijn onmiddellijk te consulteren. De toegangscodes worden niet telefonisch door onze dienst meegedeeld. Deze code zijn strikt persoonlijk. Bij verlies dient u persoonlijk nieuwe codes af te halen bij de afdeling medische beeldvorming.

 

Laatste update op: 13-08-2021