Welkom bij ZNA Joostens Woonzorgcentrum

Het woonzorgcentrum van ZNA Joostens richt zich uitsluitend tot personen met dementie.

De zorg die we verlenen is in overeenstemming met de lichamelijke, psychische, sociale en geestelijke behoeften. De mens met zijn individuele noden staat centraal, met respect voor menselijke warmte, waardigheid en integriteit. Voortdurende vernieuwing en verbetering van de kwaliteit van de zorgverlening staan voorop.

ZNA Joostens kreeg recent van het Vlaams Ministerie van Welzijn de erkenning  voor de opvang van personen met jongdementie. Sinds 7 juli 2019 kunnen 12 personen met jongdementie er verblijven.

Om dit te realiseren, kunnen we rekenen op een team van deskundige medewerkers. Daarnaast bouwen we ook een geïntegreerde vrijwilligers- en familiewerking uit.

Direct naar:

Infomiddag

Elke 2de vrijdag van de maand organiseren we een infomiddag waarin er uitvoerig toelichting wordt gegeven over onze instelling en de doelgroep patiënten/residenten. Je krijgt een rondleiding door de site , je vragen worden beantwoord en er is mogelijkheid om vrijblijvend  in te tekenen op de wachtlijst. Op voorhand inschrijven is niet nodig.

De infomiddag start telkens om 13.00 u. en gaat door in de Robert Joostenszaal (route28).

We planten troost. Omdat troost ertoe doet.

Al meer dan een jaar leven we met afstandsregels en veel beperkingen.  Velen moesten in deze periode ook afscheid nemen van een familielid, een geliefde of een goede vriend.  Troost geven en troost krijgen verloopt nu zo anders dan voorheen.  Heel wat mensen hebben het moeilijk om met deze ongewone situatie om te gaan. 
 
‘ Samen geven we het een plek’

De vereniging FERM lanceerde daarom de campagne 'PLANTTROOST, samen geven we het een plek'. Het doel is om een plaats te creëren waar mensen samen kunnen komen of even tot rust kunnen komen.  Een plaats waar hoop en troost gedeeld worden.  Meer dan 300 troostplekken zijn intussen geopend in Vlaanderen.
 
Ook een troostplek in onze belevingstuin van ZNA Joostens

We engageerden ons voor de campagne.  In onze belevingstuin was nog een plekje vrij.  We hebben er met de samenwerking van PC Bethanië een wilgenhut gebouwd, en bloembollen geplant.  Hopelijk zorgen ze voor een kleurrijk tafereel. 
Met deze troostplek nodigen we iedereen uit om er even tot rust te komen.  In deze bijzondere en voor velen lastige coronaperiode. 

In het najaar komt er nog een schrijfbord, ook door de mensen van PC Bethanië gemaakt, waarop je een boodschap kan achterlaten voor andere mensen of ter nagedachtenis van een dierbare of een andere bijzondere intentie.
Ook dan hopen we nog veel bloembollen te planten die voor kleur zorgen.
Zeker een bezoekje waard!

Indien je tot onze kleurrijke bloemenweelde wil bijdragen, en nog enkele bloembollen, strooibloemen hebt is het mogelijk om  deze te schenken aan onze troostplek.  Neem daarvoor contact op met Nicole Morreel, afdeling Lork of Dorien Ghoos, afdeling DEN.

Het Ontdekkingspad van Joost

Het ontdekkingspad van Joost is een initiatief van ZNA Joostens en KWB Sint-Antonius.
Dit ontdekkingspad maakt deel uit van het park van ZNA Joostens in Zoersel. Het kwam tot stand door een intensieve samenwerking tussen KWB Sint-Antonius en ZNA Joostens en heeft als doel kinderen en volwassenen aan te zetten tot meer beweging.

Door op een speelse wijze allerlei opdrachten uit te voeren zijn jong en minder jong actief bezig, krijgen ze informatie over de natuur en worden ze ook gesensibiliseerd om bewust met de natuur om te gaan.

Kom en ontdek het Ontdekkingspad van Joost!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van het reilen en zeilen in het woonzorgcentrum van ZNA Joostens?

>> Schrijf je in op onze nieuwsbrief 

Bezoekregeling vanaf 09/06

  • Tijdens het bezoek wordt door elke bezoeker een chirurgisch mondmasker gedragen. Het is niet toegelaten een stoffen mondmasker te dragen. Het masker wordt correct gedragen door mond én neus te bedekken. Een mondmasker is verplicht voor alle leeftijden. Er geldt geen leeftijdsbeperking voor kinderen en kleinkinderen.
  • Per bezoekmoment in het WZC zijn maximum 3 bezoekers (incl. kinderen en kleinkinderen) toegestaan. 
  • Voor de SP-afdelingen (Fontein en Rietzang) blijft de regel gelden dat de eerste 5 dagen na opname geen bezoek toegelaten is. Daarna zijn voortaan 3 bezoekers per patiënt per dag toegelaten. Het bezoekuur van 13u00 tot 17u00 blijft behouden.
  • De cafetaria is open tussen 13u30 en 16u30. Er mogen maximum 4 personen aan een tafel zitten. Verlaat je de tafel, zet dan je mondmasker zeker terug op. We vragen om geen tafels samen te zetten met andere 'bezoekersbubbels'. 
  • Bezoekers mogen hun bewoner buiten ZNA Joostens meenemen mits het volgen van de Federale Overheidsmaatregelen.
  • De registratieplicht blijft, bezoekers kunnen samen 1 contactstrookje invullen aan de ingang van de afdeling. Deze informatie wordt uitsluitend gebruikt in het kader van contacttracing. 

Wat denk je van een complimentje?

Ben je tevreden over onze zorgverlening? Wil je onze medewerkers een hart onder de riem steken?

>> Schrijf dan iets op onze complimentenmuur

Onze kwaliteit

Veilige, warme en rustgevende omgeving

Pluralistisch

Gedifferentieerde dagbesteding

Vroegtijdige zorgplanning

Maatschappelijke integratie

Professionele zorgverleners en vijfsterrenservice

Meer

Contact

Algemeen:
03 384 56 06
Adres:

Kapellei 133 
2980 Zoersel

Bezoekuren:

doorlopend

Hoe kom je er?

Auto
Het woonzorgcentrum van ZNA Joostens ligt op de Kapellei 133 te Sint-Antonius-Zoersel. Dit is de verbindingsweg van Antwerpen naar Turnhout.
Openbaar vervoer
Bussen met haltes in de buurt zijn: 410 (Antwerpen - Turnhout) en 412 (Antwerpen - Sint-Job in ’t Goor).

Voorzieningen

  • Pedicure
  • Radio/TV/Telefoon
  • Cafetaria
  • Kapper

Ombudsdienst

Aryane Cools

Kapellei 133

2980 Zoersel

03 280 80 82 keuzetoets 2

[email protected]


Openingsuren

op afspraak
 

Laatste update op: 24-06-2021