Welkom bij ZNA Joostens Woonzorgcentrum

Het woonzorgcentrum van ZNA Joostens richt zich uitsluitend tot personen met dementie.

De zorg die we verlenen is in overeenstemming met de lichamelijke, psychische, sociale en geestelijke behoeften. De mens met zijn individuele noden staat centraal, met respect voor menselijke warmte, waardigheid en integriteit. Voortdurende vernieuwing en verbetering van de kwaliteit van de zorgverlening staan voorop.

ZNA Joostens kreeg recent van het Vlaams Ministerie van Welzijn de erkenning  voor de opvang van personen met jongdementie. Sinds 7 juli 2019 kunnen 12 personen met jongdementie er verblijven.

Om dit te realiseren, kunnen we rekenen op een team van deskundige medewerkers. Daarnaast bouwen we ook een geïntegreerde vrijwilligers- en familiewerking uit.

Direct naar:

Nieuwe richtlijnen voor de cafetaria vanaf 8 november

Nieuwe Covid richtlijnen van de overheid vanaf 8 november:

Covid safe ticket
De cafetaria wordt gelijk gesteld met horeca, ook voor bezoekers.
Dit betekent dat je een covid safe ticket moet kunnen voorleggen indien je graag iets wil drinken of eten in de cafetaria. 
Het zou fijn zijn als jullie dit spontaan aanbieden aan de medewerkers van de cafetaria zodat ze dit kunnen nakijken.
Voor een bezoek op de afdeling zullen wij geen controle doen.
 
Cafetaria
De openingsuren van de cafetaria blijven ongewijzigd: tussen 13.00 u. en 17.00 u.  Tijdens de openingsuren kan je naar de cafetaria gaan via de ingang t.h.v. de toiletten.  De ‘hoofdingang’ zal gesloten zijn.
 
Jullie kunnen ons en onze bewoners helpen!

 • Draag  het chirurgisch mondmasker correct en altijd tijdens uw bezoek en waar mogelijk, ook uw pupil.
 • Een goede handhygiëne-ontsmetting helpt de verspreiding van het virus te voorkomen.

Dank je wel om hiermee rekening te houden.

Infomiddag

Elke 2de vrijdag van de maand organiseren we een infomiddag waarin er uitvoerig toelichting wordt gegeven over onze instelling en de doelgroep patiënten/residenten. Je krijgt een rondleiding door de site , je vragen worden beantwoord en er is mogelijkheid om vrijblijvend  in te tekenen op de wachtlijst. Op voorhand inschrijven is niet nodig.

De infomiddag start telkens om 13.00 u. en gaat door in de Robert Joostenszaal (route28).

Voorzieningen

 • Pedicure
 • Radio/TV/Telefoon
 • Cafetaria
 • Kapper

We planten troost. Omdat troost ertoe doet.

Al meer dan een jaar leven we met afstandsregels en veel beperkingen.  Velen moesten in deze periode ook afscheid nemen van een familielid, een geliefde of een goede vriend.  Troost geven en troost krijgen verloopt nu zo anders dan voorheen.  Heel wat mensen hebben het moeilijk om met deze ongewone situatie om te gaan. 
 
‘ Samen geven we het een plek’

De vereniging FERM lanceerde daarom de campagne 'PLANTTROOST, samen geven we het een plek'. Het doel is om een plaats te creëren waar mensen samen kunnen komen of even tot rust kunnen komen.  Een plaats waar hoop en troost gedeeld worden.  Meer dan 300 troostplekken zijn intussen geopend in Vlaanderen.
 
Ook een troostplek in onze belevingstuin van ZNA Joostens

We engageerden ons voor de campagne.  In onze belevingstuin was nog een plekje vrij.  We hebben er met de samenwerking van PC Bethanië een wilgenhut gebouwd, en bloembollen geplant.  Hopelijk zorgen ze voor een kleurrijk tafereel. 
Met deze troostplek nodigen we iedereen uit om er even tot rust te komen.  In deze bijzondere en voor velen lastige coronaperiode. 

In het najaar komt er nog een schrijfbord, ook door de mensen van PC Bethanië gemaakt, waarop je een boodschap kan achterlaten voor andere mensen of ter nagedachtenis van een dierbare of een andere bijzondere intentie.
Ook dan hopen we nog veel bloembollen te planten die voor kleur zorgen.
Zeker een bezoekje waard!

Indien je tot onze kleurrijke bloemenweelde wil bijdragen, en nog enkele bloembollen, strooibloemen hebt is het mogelijk om  deze te schenken aan onze troostplek.  Neem daarvoor contact op met Nicole Morreel, afdeling Lork of Dorien Ghoos, afdeling DEN.

Het Ontdekkingspad van Joost

Het ontdekkingspad van Joost is een initiatief van ZNA Joostens en KWB Sint-Antonius.
Dit ontdekkingspad maakt deel uit van het park van ZNA Joostens in Zoersel. Het kwam tot stand door een intensieve samenwerking tussen KWB Sint-Antonius en ZNA Joostens en heeft als doel kinderen en volwassenen aan te zetten tot meer beweging.

Door op een speelse wijze allerlei opdrachten uit te voeren zijn jong en minder jong actief bezig, krijgen ze informatie over de natuur en worden ze ook gesensibiliseerd om bewust met de natuur om te gaan.

Kom en ontdek het Ontdekkingspad van Joost!

Wat denk je van een complimentje?

Ben je tevreden over onze zorgverlening? Wil je onze medewerkers een hart onder de riem steken?

>> Schrijf dan iets op onze complimentenmuur

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van het reilen en zeilen in het woonzorgcentrum van ZNA Joostens?

>> Schrijf je in op onze nieuwsbrief 

Bezoekregeling vanaf 01/07

 • Bezoek is mogelijk met maximum 3 personen.
 • Op de SP diensten is het bezoek beperkt tot 1 bezoekmoment per dag.  In het WZC is die beperking er niet, er kunnen dus meerdere bezoekmomenten per dag gebeuren, weliswaar met telkens maximaal 3 bezoekers.

 • Het dragen van een chirurgisch mondmasker is altijd verplicht tijdens verplaatsingen in de instelling. Aan de  tafels in de cafetaria of in de zithoekjes mag je het mondmasker af doen.
   
 • In de cafetaria mag je maximaal met 4 aan een tafeltje zitten.  
   
 • De registratieplicht in principe niet meer verplicht. Wij vragen echter wel om dit te blijven doen.  Indien nodig kunnen wij bij een vastgestelde besmetting jullie hierover informeren via contacttracing en zo een verspreiding van een besmetting helpen voorkomen.

Contact

Algemeen:
03 384 56 06
Adres:

Kapellei 133 
2980 Zoersel

Bezoekuren:

doorlopend

Ombudsdienst

Aryane Cools

Kapellei 133

2980 Zoersel

03 280 80 82 keuzetoets 2

[email protected]


Openingsuren

op afspraak
 

Onze kwaliteit

Veilige, warme en rustgevende omgeving

Pluralistisch

Gedifferentieerde dagbesteding

Vroegtijdige zorgplanning

Maatschappelijke integratie

Professionele zorgverleners en vijfsterrenservice

Meer

Hoe kom je er?

Auto
Het woonzorgcentrum van ZNA Joostens ligt op de Kapellei 133 te Sint-Antonius-Zoersel. Dit is de verbindingsweg van Antwerpen naar Turnhout.
Openbaar vervoer
Bussen met haltes in de buurt zijn: 410 (Antwerpen - Turnhout) en 412 (Antwerpen - Sint-Job in ’t Goor).
Laatste update op: 20-01-2022