Plastische chirurgie

De dienst Plastische Chirurgie legt zich toe op reconstructieve en esthetische chirurgie, om de vorm en/of de functie van bepaalde lichaamsdelen te herstellen of te verbeteren.

 

Je kan bij de plastisch chirurgen van ZNA terecht voor een brede waaier van ingrepen:

 

  • Borstchirurgie, zoals borstvergroting en –verkleining, borstreconstructie na kanker
  • Lichaamschirurgie, zoals buikwandcorrectie, liposuctie, arm- en dijlift, littekencorrectie
  • Gelaatsschirurgie, zoals facelift, ooglid-, neus- en oorcorrectie, wenkbrauwlift, vullers
  • Behandeling van huidtumoren, zoals melanoom en baocellulair carcinoom
     

Contact

ZNA Borstkliniek schrapt esthetische supplementen bij borstreconstructies met eigen weefsel

Met name het feit dat ondanks een akkoord afgesloten in juli 2017 geen enkel ziekenhuis vooralsnog een akkoord had gesloten dat voorzag in de afschaffing van de zogenaamde ‘esthetische supplementen’, wat deze reconstructies minder toegankelijk maken.

De situatie is nu gedeblokkeerd na een akkoord tussen Minister M. De Block en de Koninklijke Belgische Vereniging Plastische Chirurgie (RBSPS).

De ZNA Borstkliniek  – een van de vooraanstaande van Vlaanderen– die o.l.v. Prof. dr. Amin Makar wordt gecoördineerd vanuit ZNA Middelheim laat weten dat zij bereid is op het voorstel in te gaan en dat het dossier nu voor hen meteen naar het RIZIV kan om alles administratief in orde te brengen. Plastisch chirurg dr. Filip Thiessen (ZNA Middelheim) zegt ‘verheugd te zijn dat hij deze nieuwe tarieven kan aanbieden aan zijn patiënten.’

Onze kwaliteit

  • De patiënt staat hier altijd centraal. Samen met de chirurg bespreek je de verschillende mogelijkheden en technieken, om zo de beste benadering te kiezen.
  • De dienst Plastische Chirurgie van ZNA biedt de meest moderne behandelingen aan, waarbij zorgkwaliteit en tevredenheid altijd voorop staan.
  • Je kan rekenen op een multidisciplinair team: waar nodig werken de plastisch chirurgen nauw samen met andere specialisten specialisten, zoals gynaecologen en oncologen.

Nuttige links

Laatste update op: 03-06-2018
Auteur(s): Team Plastische Chirurgie