Ouder-kindbinding


Een goede ouder-kindbinding is heel belangrijk. Daarom besteden we extra aandacht aan borstvoeding en kangoeroeën. 

Borstvoeding

Borstvoeding is de voeding die het best afgestemd is op de noden van je kindje, zeker voor kleine prematuren. Moeders worden bijgestaan, bij de borstvoeding en bij het afkolven van de moedermelk. De afdeling biedt de mogelijkheid om naast de couveuse van je kindje af te kolven, maar je kan dit ook in de aparte daarvoor voorziene ruimte doen, in alle rust.

Als borstvoeding niet kan, beschikken we over kunstvoeding, aangepast aan de leeftijd en de specifieke noden van je kindje.

Kangoeroeën

 Contact maken met je baby, en zeker met een te vroeg geboren kindje is erg belangrijk. Een te vroeg geboren baby gaat zich sneller ontwikkelen en groeit beter als hij regelmatig gekoesterd wordt. Er ontstaat ook een hechtere band en jullie geraken meer vertrouwd met elkaar.

Je kindje gaat bloot, op een luier na, uit de couveuse op de blote borst van de ouder. Het huidcontact met de ouders bevordert ademhaling, hartslag, gewichtstoename en emotionele ontwikkeling van je kindje. 

Wij zijn voorstander om al bij heel kleine prematuren die stabiel zijn te laten kangoeroeën, in de daarvoor voorziene comfortabele kangoeroezetel naast de couveuse

Laatste update op: 06-08-2021