Neurochirurgie

Het team Neurochirurgie van ZNA Middelheim behandelt bijna de hele waaier aan neurochirurgische aandoeningen.

Je kan er uiteraard terecht voor algemene neurochirurgische problemen zoals: neurotraumatologie, spinale chirurgie (discushernia’s en spinaal kanaal stenose), hydrocephalie (waterhoofd) en perifeer zenuwlijden (carpale tunnel syndroom).

Maar daarnaast zijn alle neurochirurgen van ZNA Middelheim ook betrokken bij de behandeling van neuro-oncologie en is er expertise in complexe wervelkolomchirurgie.

Omdat er zoveel verschillende neurologische pathologieën aan bod komen, is de dienst Neurochirurgie van ZNA Middelheim zeer geschikt om jonge neurochirurgen op te leiden. De dienst is geaccrediteerd voor een A-opleiding in de Neurochirurgie voor 2 arts-specialisten in opleiding. Hiervoor is er een samenwerkingsverband met UZ Antwerpen en UZ Leuven.

Consultatie ziekenhuis

Tel.: 03 280 30 03

Fax: 03 281 07 19

Secretariaat neurochirurgie:
Inne Tack - 03 280 36 03

Hospitalisatieafdeling 6B:
03 280 36 71

Bij onze sociaal verpleegkundige, Hakima Meftah,  kan je terecht voor sociale en administratieve begeleiding.

Psychologische steun

Een ernstige ziekte verandert niet alleen jouw leven als patiënt, het schudt ook je omgeving stevig door elkaar. Daarom werken de neurochirurgen van ZNA Middelheim nauw samen met een klinisch psychologe, Roosmarijn Vande Kerckhove.

Zij focust op het persoonlijk welzijn en de emotionele gezondheid van de patiënten en hun naasten.

Neuro-oncologie

De neurochirurgen van ZNA Middelheim behandelen hersentumoren volgens de recentste standaarden en met behulp van technieken zoals ‘wakkere’ chirurgie en fluorescentie-geleide chirurgie.

Meer

Spine Unit

Complexe en reconstructieve wervelkolomchirurgie is een deelgebied in volle evolutie. ZNA Middelheim houdt vinger aan de pols en gebruikt de nieuwste technieken.

Meer

Onze kwaliteit

  • State-of-the-art neurochirurgie, inclusief oncologie en wervelkolomchirurgie
  • Continue innovatie
  • Goede toegankelijkheid voor patiënt en verwijzer

Nuttige links

 

Laatste update op: 19-11-2020
Auteur(s): Team Neurochirurgie