Neurochirurgie

Het team Neurochirurgie van ZNA Middelheim behandelt bijna de hele waaier aan neurochirurgische aandoeningen.

Je kan er uiteraard terecht voor algemene neurochirurgische problemen zoals: neurotraumatologie, spinale chirurgie (discushernia’s en spinaal kanaal stenose), hydrocephalie (waterhoofd) en perifeer zenuwlijden (carpale tunnel syndroom).

Maar daarnaast zijn alle neurochirurgen van ZNA Middelheim ook betrokken bij de behandeling van neuro-oncologie en is er expertise in complexe wervelkolomchirurgie.

Omdat er zoveel verschillende neurologische pathologieën aan bod komen, is de dienst Neurochirurgie van ZNA Middelheim zeer geschikt om jonge neurochirurgen op te leiden. De dienst is geaccrediteerd voor een A-opleiding in de Neurochirurgie voor 2 arts-specialisten in opleiding. Hiervoor is er een samenwerkingsverband met UZ Antwerpen en UZ Leuven.

Tijdelijke regeling Neurochirurgie ZNA Middelheim

  • Annulatie raadplegingen en operaties t.e.m. 5 april 

Volgens de richtlijnen van de overheid ter bestrijding van de corona-pandemie moeten alle niet-dringende raadplegingen en operaties t.e.m. 5 april geannuleerd worden.
Zodra we met zekerheid weten wanneer er terug afspraken kunnen ingepland worden, bellen we onze patiënten op voor herplanning van de raadplegingen en operaties.

  • Dringende raadpleging

In tussentijd bestaat er een dringende raadpleging neurochirurgie die elke dag plaatsvindt.
Deze raadpleging kan enkel geboekt worden na telefonisch overleg van uw huisarts met de dienst Neurochirurgie via telefoonnumer 03 280 36 03.

  • Telefonische consultaties

Verder kan je een telefonische consultatie neurochirurgie aanvragen via e-mail. Stuur je naam, geboortedatum, telefoonnumer en de reden van de consultatie door naar [email protected].
Wij nemen daarna contact met u op.

Consultatie ziekenhuis

Tel.: 03 280 30 03

Fax: 03 281 07 19

Secretariaat neurochirurgie:
Inne Tack - 03 280 36 03

Hospitalisatieafdeling 6B:
03 280 36 71

Bij onze sociaal verpleegkundige, Hakima Meftah,  kan je terecht voor sociale en administratieve begeleiding.

Neuro-oncologie

De neurochirurgen van ZNA Middelheim behandelen hersentumoren volgens de recentste standaarden en met behulp van technieken zoals ‘wakkere’ chirurgie en fluorescentie-geleide chirurgie.

Meer

Spine Unit

Complexe en reconstructieve wervelkolomchirurgie is een deelgebied in volle evolutie. ZNA Middelheim houdt vinger aan de pols en gebruikt de nieuwste technieken.

Meer

Onze kwaliteit

  • State-of-the-art neurochirurgie, inclusief oncologie en wervelkolomchirurgie
  • Continue innovatie
  • Goede toegankelijkheid voor patiënt en verwijzer

Psychologische steun

Een ernstige ziekte verandert niet alleen jouw leven als patiënt, het schudt ook je omgeving stevig door elkaar. Daarom werken de neurochirurgen van ZNA Middelheim nauw samen met een klinisch psychologe, Roosmarijn Vande Kerckhove.

Zij focust op het persoonlijk welzijn en de emotionele gezondheid van de patiënten en hun naasten. 
 

Nuttige links

 

Laatste update op: 08-07-2020
Auteur(s): Team Neurochirurgie