Stresskliniek - mindfulnesstrainingen

Nogal wat mensen lijden aan stressklachten. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van een ernstige lichamelijke ziekte of ze kunnen veroorzaakt zijn door andere stressvolle levensomstandigheden en gebeurtenissen, thuis of op het werk. Stressklachten uiten zich lichamelijk en psychisch. Dat kan gaan van lichamelijke ongemakken tot depressie en burn-out.

Wat de psychologische en lichamelijke gevolgen zijn van stress, wordt vooral bepaald door de manier waarop je er mee omgaat. Dit heb je voor een groot gedeelte zelf in handen. Bij stress zal het niet de dokter zijn die je kan zeggen wat goed voor je is. De bal ligt in je eigen kamp. In mindfulnesstraining reiken we je de tools aan om beter met stress om te gaan. Lichaam, gevoelens, gedachten en communicatie zijn daarbij belangrijke thema’s. 

Opgericht door Edel Maex

De stresskliniek werd binnen ZNA opgericht door psychiater Edel Maex. Hij pionierde in Vlaanderen door de mindfulness-techniek een vaste plaats te geven in de ziekenhuiscontext. Vandaag draagt de Stresskliniek nog steeds zijn vooruitstrevende inzichten en expertise uit. Edel Maex blijft als supervisor ook nog nauw betrokken bij de Stresskliniek.

 

Komende activiteiten - kalender mindfulnesstrainingen

Contact

Je kan ons contacteren;

 

Ons team wijzigt op 1 juli 2021

Op 1 juli gaan dr. Edel Maex en Jen Bertels met pensioen.

 

We danken dr. Maex en Jen Bertels van harte voor het mooie traject dat ze binnen de ZNA Stresskliniek uitbouwden!

ZNA Stresskliniek

De werking van de ZNA Stresskliniek blijft uiteraard gewaarborgd: Lien De Rijdt neemt alle mindfulness-sessies in ZNA voor haar rekening en een nieuwe psychiater versterkt binnenkort het team: dr. Jan Van Hecke.

Lien werkt sinds januari 2020 nauw samen met dr. Maex en Jen Bertels. Haar aanpak ligt dus in lijn met de filosofie van dr. Maex, met hier en daar eigen accenten. Zo zet Lien het succesvolle traject dat dr. Maex binnen ZNA opzette verder, met oog voor de toekomst.

Edel Maex en ZNA laten elkaar trouwens niet helemaal los: hij blijft onder meer betrokken bij de terugkomsessies, zal vormingen ondersteunen, enzovoort.

Maak nu al uitgebreider kennis met Lien De Rijdt en dr. Jan Van Hecke. 

Lien De Rijdt

Lien De Rijdt - ZNA Stresskliniek

Lien De Rijdt is klinisch psycholoog, seksuoloog en cognitief gedragstherapeut. Zij volgde in 2017 de professionele vorming tot mindfulnesstrainer bij Edel Maex. Zij is sindsdien gepassioneerd met mindfulness aan de slag. Sinds januari 2020 versterkt Lien de stresskliniek. Zij schoolde zich bij aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam in het trainen van kinderen en jongeren. Alsook volgde zij binnen ZNA de professionele vorming mindfulness kinderen en jongeren bij Jen Bertels. Zij verzorgt mindfulnesstrainingen voor volwassenen en voor kinderen en jongeren binnen de stresskliniek.

Jan Van Hecke

Jan Van Hecke - ZNA Stresskliniek

Jan Van Hecke is sinds 2003 psychiater binnen het Acuut Traject van het Ziekenhuis Antwerpen. Hij doctoreerde in 2011 aan de Universiteit Antwerpen. Momenteel werkt hij op de Eenheid voor Psychiatrische Spoedinterventie en het Mobiel Crisis Team Antwerpen. Naast deze expertise op psychiatrisch vlak heeft hij een bijzondere affiniteit met psychotherapeutisch werk en ervaringsgerichte therapie.

 

Peter Leysen

Peter Leysen is al meer dan 25 jaar bezig met mindful bewegen, ademen en zitten.  Hij beëindigde de vijfjarige opleiding tot erkend yogadocent van de Yoga Federatie in 2014 en volgde daarna diverse bijscholingscursussen op het vlak van lichaamshoudingen, ademhaling en meditatie.  Op het vlak van ademwerk is hij gecertificeerd Oxygen Advantage© trainer.  In 2021 startte Peter, bij Edel Maex, de professionele vorming tot mindfulnesstrainer en hij begeleidt sindsdien de mIndfulnesstraining voor volwassenen in de stresskliniek.

Vragen?

Contacteer ons op 03 280 35 05.

Nieuwsbrief ZNA Stresskliniek

Onze kwaliteit

Gebaseerd op het Mindfulness Based Stress Reduction programma van Jon Kabat-Zinn

  • wetenschappelijk onderbouwd
  • medisch acceptabele werkwijze
Laatste update op: 29-06-2022
Auteur(s): Team Stresskliniek - Mindfulnesstrainingen