Veelgestelde vragen

Wie mag er op bezoek komen?

Omdat rust voor onze patiënten van essentieel belang is, zijn er maar korte bezoektijden. Het bezoek is ook beperkt – Dat betekent: alleen de naaste familie en vrienden zijn welkom, en we ontvangen maximaal twee personen tegelijkertijd.

Mogen kinderen op bezoek komen?

Neen, kinderen jonger dan twaalf jaar mogen niet op bezoek komen. In samenspraak met de arts kunnen er wel uitzonderingen toegelaten worden.

Mag ik bloemen of fruitkorven meebrengen?

Neen, om hygiënische redenen mag dit niet. Losse stukken fruit mogen wel.

Tot wie kan ik mij richten als ik nood heb aan professionele/emotionele ondersteuning?

Zowel de patiënt als zijn familie kan een beroep doen op onze vaste psychologe. Zij kan steeds gecontacteerd worden via de verpleegkundige. 

Moet een patiënt persoonlijk materiaal meebrengen?

Neen, dat hoeft niet. Al mag er altijd iets meegebracht worden om je vrije tijd door te brengen: een leesboek, laptop (internetcode kan aangevraagd worden), DVD, CD, ...

Hoe kan ik de behandelende arts contacteren?

De arts ziet iedere patiënt dagelijks. Is er nood aan een extra contact, dan kan er via de verpleegkundige een afspraak gemaakt worden.

Kan ik telefonisch informatie inwinnen?

Je mag dag en nacht bellen naar het brandwondencentrum om te informeren naar de toestand van je familielid. De verantwoordelijke verpleegkundige geeft je graag uitleg. Om praktische redenen vragen wij om één contactpersoon aan te duiden. Die kan de informatie dan doorgeven aan de rest van de familie.

Wat moet ik doen als ik attesten/papieren moet laten invullen?

Attesten die moeten worden ingevuld, mogen bezorgd worden aan de verpleegkundige of secretaresse.

Wat kan de sociale dienst voor mij betekenen?

Zij helpen bij problemen van allerlei aard ( mutualiteit, thuishulp, …). Je kunt via de verpleegkundige een afspraak maken bij de sociale dienst.

Wat als de behandelingen financieel te zwaar om dragen zijn?

Op jouw vraag wordt er een dossier opgesteld door onze zorgcoördinator. Deze dossiers worden maandelijks besproken in de sociale commissie van de Belgische Brandwonden Stichting. Aan de hand hiervan wordt bepaald in hoeverre financiële hulp kan geboden worden.

Laatste update op: 27-08-2021