ZNA UKJA Seminariereeks 2019-2020

10/03/2020 | 09.00 u.
ZNA UKJA nodigt je graag uit voor hun traditionele seminariereeks. Hier vind je het programma.

ZNA UKJA nodigt u graag uit voor volgende seminaries:

10 maart 2020
Inge Glazemakers en Thirsa Van Dongen
Netwerktafel: voorbeeld van participatie en praktijkervaring met de wraparound-principes
 

AFGELAST - 28 april 2020  - AFGELAST 
Nele Desmet - 3de deel: Rechten van het kind en rechten van de patiënt
Nele Desmet, juriste bij 't Zitemzo vzw (voorheen kinderrechtswinkel) komt nog een derde en laatste keer spreken in ZNA UKJA. Ze brengt een samenvattende sessie over de rechten van minderjarige patiënten (waarbij ook de bekwaamheid en beroepsgeheim geïntegreerd herhaald worden).  Daarnaast zal ze specifiek ingaan op het thema privacy van minderjarige patiënten.

26 mei 2020 
Mansouri Mohammed: Hoe vaders meer betrekken in de opvoeding/behandeling?
Mohammed Mansouri is islamleraar en opvoedkundige en doctoreerde met een proefschrift over vaders met een migratieachtergrond en hun rol in de opvoeding. Hij won de prijs Hugo Van Mierlo door de Koning Boudewijnstichting. Hij richtte mee vzw De Brug op, een multiculturele buurtwerking.

De inschrijvingsmodaliteiten vind je hieronder. Accreditering werd aangevraagd. 

Inschrijven kan door een e-mail te sturen aan [email protected]. Het inschrijvingsgeld voor elk seminarie bedraagt 20 euro. Dit bedrag in incl. BTW. 

16 juni 2020
Apr. Biol. Boris Mahieu en dr. Neves Ramos
Joint Attention : Toxicologisch onderzoek bij jongeren in de kinder- & jeugdpsychiatrie
J
Jongeren experimenteren met drugs. Jaarlijks verschijnen er 80 nieuwe psycho-actieve stoffen op de markt. Er worden psychofarmaca voorgeschreven die een nauwe therapeutische range hebben. Jongeren komen onder invloed op onze spoeddienst aan en vragen kwalitatieve zorg. Samenwerking tussen kinder- en jeugdpsychiaters en het labo toxicologie is hierin een belangrijke schakel. Het toxicologisch laboratorium van ZNA is een hooggespecialiseerde afdeling die 24/7 laboratoriumanalyses uitvoert en advies geeft in kader van intoxicaties, therapeutische drugmonitoring van geneesmiddelen en opvolging van middelenmisbruik. Als medisch verantwoordelijke zal Apr. Biol. Boris Mahieu samen met Dr. Neves Ramos de werking van het laboratorium toelichten alsook dieper ingaan op de aandachtspunten bij aanvraag en interpretatie van toxicologische testen. Wat heeft wel en niet zin om op te sporen? Hoe voorkom je vals negatieven of kunnen jongeren de resultaten beïnvloeden? Zijn er nieuwe trends in het druggebruik van jongeren in onze regio?

 

Accreditering werd aangevraagd.

Inschrijvingsmodaliteiten

  • Inschrijven kan via een mail aan Kristien Beullens: [email protected].
  • Het inschrijvingsgeld voor elk seminarie bedraagt 20 euro.  Dit bedrag is incl. BTW.  Gelieve dit bedrag te storten op rekeningnummer BE27 0910 10849 073 - BIC-code: GKCCBEBB met volgende mededeling: UKJA datum seminarie/naam deelnemer/KPL 8015109
  • Indien u dit wenst, kan u een factuur aanvragen via [email protected].
    Wanneer u per factuur wil betalen, vragen we u vriendelijk te wachten met betalen tot u de factuur ontvangen hebt en de betaling uit te voeren met de mededeling vermeld op de factuur.
  • Bij betaling zonder factuur is het mogelijk na betaling een betalingsbewijs te ontvangen. Dit kan u ook aanvragen via een mail aan Kristien Beullens: [email protected]

Contactinfo

Kristien Beullens

Locatie

ZNA Middelheim, Mehta Complex, Zaal Brabo, route 63
Lindendreef 1
2020 Antwerpen
BE
Laatste update op: 18-03-2020