Met je identiteitskaart naar het ziekenhuis

13/03/2024

Een ziekenhuisopname? Een spoedgeval? Een doktersafspraak? Denk eraan je identiteitskaart en die van je kinderen mee te nemen naar het ziekenhuis.

Voor volwassenen is dat de Belgische elektronische identiteitskaart (eID) of elektronische vreemdelingenkaart, voor kinderen gaat het om de Kids-ID of ISI+ kaart

Je elektronische identiteitskaart zorgt voor een vlot onthaal en snelle inschrijving zonder administratieve rompslomp. Je bent dan zeker van een correcte identificatie: de identiteitskaart geeft toegang tot je gegevens en informatie over je behandeling.

Bovendien kan je zo vermijden dat je een groot deel van de medische kosten moet voorschieten: dan betaalt het ziekenfonds de kosten die het RIZIV vergoedt rechtstreeks aan het ziekenhuis. 

Neem je identiteitskaart dus steeds mee naar het ziekenhuis, en passeer altijd langs onze balie of een inschrijvingskiosk.

Beschik je niet over je identiteitskaart op het moment van consultatie of opname? Als alternatief kunnen we je identiteit verifiëren via een kleefbriefje van het ziekenfonds of de toepassing itsme®. 

Bekijk de campagnevideo van het RIZIV
 

Laatste update op: 13-03-2024