Waarom kiezen voor ZNA?


Wil jij samen met 6.000 collega’s veilige en kwaliteitsvolle zorg verlenen? Fantastisch! Bij ZNA willen we ons voortdurend verbeteren en streven we naar vijfsterrenkwaliteit, zowel voor onze patiënten als onze medewerkers. En daar hebben we jou voor nodig! 

De troeven van ZNA

Goed voor onze patiënten zorgen, in een omgeving waarin zij zich comfortabel en veilig voelen, daar draait het bij ZNA om. En die zorg komt er door de inzet, de betrokkenheid en het enthousiasme van onze medewerkers. Kies je voor een job bij ons, dan ga je voor patiëntgerichtheid, samenwerken, kostenbewust werken, respect en professionaliteit. Waarden die je in al onze jobomschrijvingen terug vindt.

We rekenen erop dat je onze waarden met trots uitdraagt. Daarnaast bieden wij jou ook heel wat. Zaken die je job bij ZNA nóg leuker maken.

Onze Algemeen Directeur HR & Interne Communicatie aan het woord

Toekomstig arts bij ZNA?

Kom je als zelfstandige arts bij ZNA werken? Dan gelden andere voorwaarden rond salaris, maaltijdcheques, woon-werkverkeer… dan hieronder vermeld. Wil je graag meer weten? Neem zeker contact op met de ZNA-doktersadministratie

Een plek waar je jezelf kan zijn

We streven naar een open werkklimaat in al onze teams. Samen werken we aan ieders werkplezier in een optimale werksfeer, waarin we bij elkaar betrokken zijn.

De diversiteit van de samenleving in achtergronden en vaardigheden vind je ook terug bij onze medewerkers. Een verscheidenheid aan mensen betekent immers een rijkdom aan talenten.

Makkelijk bereikbaar, waar je ook woont

Een beperkte reistijd naar en van je werk draagt bij aan een goede privé-werkbalans. Met 9 ZNA-ziekenhuizen verspreid over Antwerpen is er altijd wel één in jouw buurt. Al onze ziekenhuizen zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Aan het merendeel van de ZNA-ziekenhuizen staan er bovendien Velo-stationnetjes. .

Kies je voor het openbaar vervoer of de fiets, dan krijg je een tussenkomst in je reiskosten. Die worden berekend op basis van het sociaal abonnement:

 • Woon-werkverkeer per trein is volledig gratis via een derdebetalersregeling met de NMBS.
 • Bij een andere vorm van openbaar vervoer krijg je tot 80% van je abonnement terugbetaald. 
 • Kom je met de fiets? Dan krijg je een vergoeding van 0,24 euro per getrapte kilometer.

Het combineren van meerdere vervoersmiddelen is mogelijk. En ook voor verplaatsingen tussen ZNA-ziekenhuizen krijg je een vergoeding.
Daarnaast zetten we ook in op de promotie van duurzaam woon-werkverkeer: er zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen en elektrische wagens, we bieden kortingen aan bij fietsenwinkels en medewerkers kregen ook al de mogelijkheid om een elektrische fiets, bakfiets of plooifiets voor een proefperiode gratis uit te lenen. Daarvoor werken we samen met ‘Slim naar Antwerpen’. 

Mooie arbeidsvoorwaarden

Salaris, maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering

Je kan rekenen op een marktconform salaris, volgens paritair comité 330.01. Kan je ervaring voorleggen? Prima, als die relevant is, nemen we je anciënniteit integraal over. Heb je een beroepstitel of beroepsbekwaamheid ? Dan is de kans groot dat je ook nog een mooie premie krijgt.

Aan het einde van het jaar ontvang je bovendien een eindejaarspremie en een attractiviteitspremie.

Bovenop je salaris krijg je een voordelenpakket met maaltijdcheques van 7,5 euro en een gratis hospitalisatieverzekering. Je gezinsleden kan je tegen een voordelig tarief laten aansluiten. 

Deugddoende vakantiedagen

De boog kan niet altijd gespannen staan. Bovenop de wettelijke vakantiedagen krijg je bij ZNA:

 • vakantiedagen van het paritair comité
 • bijkomende ZNA-dagen
 • anciënniteitsdagen

Interessante extraatjes

Werken bij ZNA biedt nog tal van andere voordelen:

 • Geniet van een voordeeltarief voor bepaalde doktersconsultaties in één van de ZNA ziekenhuizen.
 • Jaarlijks krijg je een gratis griepvaccin.
 • Geef je strijkwerk uit handen in een van onze strijkateliers. En dit tegen een zacht prijsje.
 • Word gratis lid van de personeelsvereniging ‘ZNA Club’ met leuke personeelsevents en interessante kortingen bij de Zoo, Kinepolis, Zalando, Center Parcs, Efteling, Decathlon, Carrefour,...
 • In het personeelsrestaurant - dat je in elk ZNA-ziekenhuis vindt - kan je als medewerker voordelig en lekker lunchen. 

Jouw groei is onze investering

Vanaf je start bij ZNA merk je dat je leerproces niet stil zal vallen. Wanneer je bij ons aan de slag gaat, krijg je meteen een persoonlijk inscholingsplan en - waar zinvol - een peter/meter die je bijstaat tijdens je eerste maanden bij ZNA. Samen met je leidinggevende ga je na wat voor jou het ideale groeipad is.

Kwaliteitsvolle zorg vraagt om kwaliteitsvolle medewerkers. Daarom krijg je bij ZNA ook een ruim aanbod aan opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden:

 • een uitgebreid en gevarieerd intern opleidingsaanbod, gericht op persoonlijke groei
 • online leermodules om je vakkennis bij te spijkeren
 • externe opleidingen om je loopbaankansen te vergroten (bv. kaderopleidingen, specialisatie-opleidingen,…)
 • bijscholingen om je beroepstitel of specialisatie te verlengen
 • leiderschapstrajecten (intern of extern) voor medewerkers met leidinggevende talenten.

Leren is meer dan een opleiding volgen. Leren op de werkplek, meewerken aan projecten, anderen begeleiden, een extra specialisatierol opnemen,… allemaal mogelijkheden om te groeien.

ZNA is een grote organisatie met veel kansen om je kennis te verdiepen en te verbreden. Ben je na een tijdje uitgekeken op je job? Dan zijn er vast andere groeimogelijkheden binnen ZNA.
Leen Gonnissen, directeur patiëntenzorg bij ZNA Jan Palfijn en ZNA Sint-Elisabeth, maakte dankbaar gebruik van deze groeimogelijkheden en praatte erover in Jobat. 

>>Lees het artikel

ZNA en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij ZNA hechten we veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen: via verschillende initiatieven willen we bijvoorbeeld voedselverspilling tegengaan, afval verminderen en duurzaam omspringen met energie. Je kan er meer over lezen in onze Milieubeleidsverklaring.

 

Laatste update op: 14-07-2021