Samenwerking met andere zorginstellingen

ZNA werkt samen met andere gezondheidsinstellingen

 

ZNA heeft samenwerkingsverbanden met diverse andere zorginstellingen:

 • Iridium Kankernetwerk 
  In 2016 trad ZNA toe tot het Iridiumnetwerk, een samenwerking op het vlak van de radiotherapie in de regio Groot-Antwerpen en Waasland. ​Het Iridiumnetwerk werd opgericht door de GZA-ziekenhuizen, AZ Klina, AZ Nikolaas, AZ Monica en AZ Sint-Jozef Malle. Sinds 2015 maakt het UZA ook deel uit van het Iridiumnetwerk. Na de toetreding van ZNA met inbreng van twee radiotherapiesites werd Iridium het grootste radiotherapeutische netwerk van Vlaanderen.
 • MUG-associatie van ZNA Jan Palfijn met GZA Sint-Augustinus (Wilrijk), AZ Monica (Deurne) en AZ Klina (Brasschaat)
  De associatie houdt in dat die MUG alternerend aanwezig is in een van de vier ziekenhuizen. Dus: op vastbepaalde dagen in de week heeft de MUG ZNA Jan Palfijn als uitvalsbasis, op andere dagen GZA Sint-Augustinus en zo verder. 
 • Groepering GZA - ZNA 
  De samenwerking van GZA en ZNA heeft de vorm gekregen van een vzw.  De doelstelling van deze vzw is om een zorgstrategisch plan voor de Antwerpse regio op te stellen.  Op deze wijze gaan beide ziekenhuizen op verschillende domeinen samenwerken.
 • Instituut voor Tropische Geneeskunde / AIDS Revalidatiecentrum Antwerpen
  Samenwerking voor de behandeling en opvolging van HIV/AIDS-patiënten
 • VZW Da Vinci
  Associatie met GZA in het kader van de gemeenschappelijke exploitatie van een PET-scanner.
 • NETwerk in het kader van zeldzame tumoren
  ZNA heeft zich verenigd met acht Antwerpse ziekenhuizen en de Antwerpse universiteit om samen de zorg van Neuro-Endocriene Tumoren (zeldzame kankertype) aan te pakken. Alles samen behandelen de ziekenhuizen jaarlijks een 100-tal patiënten met deze tumor. Door deze samenwerking wordt de expertise de verschillende ziekenhuizen gebundeld en kan het behandelingstraject van deze patiënten verbeteren. Ook biedt dit mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek.
 • Centrum voor Robotheelkunde
  De urologen van zeven ziekenhuizen uit de provincie Antwerpen (AZ Klina, AZ Herentals, AZ Sint-Jozef Malle, AZ Turnhout en ZNA (ZNA Jan Palfijn, ZNA Middelheim en ZNA Stuivenberg) maken gebruik van eenzelfde robot voor het uitvoeren van een robot-geassisteerde radicale prostatectomie. 
 • Functionele bindingen met woonzorgcentra van het Zorgbedrijf Antwerpen en private initiatiefnemers
 • Samenwerking met UZA: o.a. 
  • Spoeddienst
   Patiënten met een geriatrisch profiel die zich aanmelden op de dienst Spoedgevallen van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen kunnen, na onderling overleg, doorverwezen worden naar de dienst Geriatrie van ZNA Middelheim en ZNA Sint-Elisabeth.
  • Opleidingen artsen-specialisten
Laatste update op: 05-07-2017