Hartfalen voortaan continu behandeld in ZNA Jan Palfijn | ZNA
Home » Nieuws » Hartfalen voortaan continu behandeld in ZNA Jan Palfijn

Hartfalen voortaan continu behandeld in ZNA Jan Palfijn

8 augustus 2022
#hartcentrum #artsen #patiënten

Patiënten met hartfalen kunnen voortaan continu behandeld worden in ZNA Jan Palfijn. Zo optimaliseert ZNA de zorg voor mensen met hartfalen in het noorden van Antwerpen. 

Patiënten die nog maar pas met hartfalen te maken krijgen, zullen op de cardiologie-afdeling in ZNA Jan Palfijn gecoacht worden, zowel tijdens hun opname, na hun ontslag en daarna op de raadpleging. Zo kunnen zij later op consultatie komen bij een hartfalenteacher en worden ijzerinfusen voor patiënten met ijzertekort ingepland in het dagziekenhuis. De follow-up gebeurt ook vanuit ZNA Jan Palfijn, net als de multidisciplinaire coördinatie, de coördinatie van de ambulante ijzerinfusen en de cardio-nefro raadpleging. 

Met dat traject willen we kwaliteitsvolle zorg aanbieden door patiënten op een laagdrempelige manier te ondersteunen. We reiken leefregels aan om goed om te gaan met deze chronische ziekte, en zelfzorg te stimuleren. Door het aanleren van alarmtekens kan de patiënt tijdig contact opnemen, om opnames te voorkomen. 
  
Verpleegkundigen Veronique Lerch en Marijke Uijtdewilligen bouwen samen met dokter Arno Gigase het team hartfalen uit in ZNA Jan Palfijn. Ook wordt er multidisciplinair samengewerkt met ZNA Middelheim.
 

 

Share Deel op sociale media