Tanja maakte de switch


 

Tanja werkte 23 jaar in ZNA Sint-Erasmus op de dienst facturatie. Gaandeweg kwam ze erachter dat ze meer persoonlijk contact wilde in haar job. Daarom startte ze op 1 februari na een coachingstraject bij ZNA Talentlab als medisch administratief bediende in ZNA Jan Palfijn. 

Sociaal contact

Tanja Van Santvliet startte in 1998 bij ZNA op de dienst facturatie en werkte altijd halftijds. Sinds de coronapandemie werkte ze bijna uitsluitend van thuis uit, waardoor ze vrijwel nooit collega’s zag en sociaal contact schaars was. Daarom nam Tanja contact op met HR-collega Helga Coppens van TalentLab om de eerste stappen te zetten naar een carrièreswitch. 

Tijdens een traject van zes weken had Tanja regelmatig gesprekken met Helga over haar interesses. Daarnaast maakte ze ook oefeningen om te weten te komen wat ze graag deed en in welk soort team ze graag zou werken. Tijdens deze periode kwam Tanja een vijftal keer samen met de coaches en andere deelnemers van TalentLab. 

E-bike als oplossing

De overstap van ZNA Sint-Erasmus naar ZNA Jan Palfijn verliep vlot. “Omdat ik dichtbij ZNA Sint-Erasmus woon, dacht ik dat de afstand naar ZNA Jan Palfijn moeilijk zou zijn. Een E-bike was de ideale oplossing”, lacht Tanja. Ze werkt nu op de verpleegdienst van de dienst geriatrie, waar ze elke dag contact heeft met patiënten en collega’s. Tanja vindt het ook tof om als extra collega de verpleegkundigen te ondersteunen met administratieve taken. 

“Ik ondervond geen moeilijkheden bij de start van mijn nieuwe job. Ik moest me wat aanpassen aan de werkomgeving, maar omdat ik de meeste programma’s al kende, was het een vloeiende overschakeling.”

De moeite!

Voor collega’s die vragen of twijfels hebben over hun carrière, heeft Tanja nog goede raad. “TalentLab is de moeite om te doen! Je komt zo meer te weten over je eigen interesses. Niets is vervelender dan tegen je zin je job doen. Waag de stap en probeer het uit!”

Laatste update op: 08-02-2023